De 4e rit in beeld: ontgoocheling voor Van Moer, euforie voor Cavendish

  Brent Van Moer stierf met de streep in zicht.

  Een vlakke en vrijwel geschiedenisloze etappe heeft een heerlijk slot gekregen. Vluchter Brent Van Moer leek de sprinters een loer te draaien, maar werd op 200 meter van de streep nog ingehaald door snelheidsduivel Mark Cavendish. Een overzicht.

  1. Protestactie van het Tourpeloton

  "Geen staking, wel respect voor de veiligheid van de renners." Dat was de duidelijke boodschap van het peloton voor de start van de 4e rit. Maar onder druk van veteraan André Greipel hield het peloton toch even halt uit onvrede over de vele valpartijen in de eerste 3 ritten. Daarna trok het peloton zich weer op gang met een gezapig tempo.

  2. Brent Van Moer gooit knuppel in het hoenderhok

  Hoelang zou het peloton zich aan de snelheidslimiet van 30 km/u houden? Tot de benen van Brent Van Moer begonnen te jeuken, blijkbaar. De 23-jarige aanvaller van Lotto-Soudal trok het tempo de hoogte in en kreeg in zijn etappejacht gezelschap van de ervaren Pierre-Luc Périchon (34, Cofidis).