Gilbert over tumultueuze etappe: "Slechte dag voor het wielrennen"

  Caleb Ewan kletste in de spurt hard tegen het asfalt, de ploegmaat van Gilbert moest opgeven.

  Ook in de derde rit van de Tour de France stapelden de valpartijen zich op. Maar was het parcours gisteren te gevaarlijk? Philippe Gilbert laat zijn licht schijnen over de Tour-actualiteit.

  Lotto-Soudal zag gisteren zijn spurter Caleb Ewan uitvallen met een gebroken sleutelbeen. "We zijn jammer genoeg Caleb Ewan kwijt geraakt na een valpartij. Hopelijk is hij snel terug op zijn beste niveau en kan hij in de Vuelta weer in competitie treden", vertelt Gilbert op zijn sociale media. 

   

  "Met Lotto-Soudal zijn we geraakt. We zijn triest vandaag, maar hopen dat de komende dagen beter worden."

   

  "Het is triest wat er gebeurd is", gaat Gilbert verder. "Ik heb de 3 verschillende valpartijen gezien. De eerste 2 zijn normaal, dat zijn stuurfouten. Renners die in elkaar haken. De nervositeit was heel hoog."

   

  "Wat ik in de pers gelezen heb, is dat Roglic alleen viel. Dat heeft niets met het parcours te maken. Bij de 2e valpartij zat ik wat achteraan en dus heb ik de reden niet gezien."

  "Grote fout gemaakt"

  "Bij de laatste valpartij is het de fout van het parcours: die bocht op 3 à 4 kilometer van de streep, een afdaling tussen 2 muren. Dus je zag niet waar je naartoe reed. Er moest een risico genomen worden en er was dan een valpartij met onder anderen Arnaud Démare."

   

  Ligt de fout dan deels bij de organisatie? "Er is een grote fout gemaakt bij de mensen die het parcours goedgekeurd hebben in het begin van de Tour de France. De ASO probeert een zo goed mogelijk parcours uit te stippelen."

   

  "Het is een slechte dag voor het wielrennen. We houden niet van valpartijen en renners die de Tour moeten verlaten. Het is een slecht beeld."

  Lees ook: