Concurrente van Thiam moet "fitheid aantonen" om mee te mogen naar Tokio

  Thiam en Johnson-Thompson op het WK in Doha (2019).

  Katarina Johnson-Thompson is onder voorwaarden opgenomen in de olympische selectie van Groot-Brittannië. De rivale van Nafi Thiam op de zevenkamp moet "haar fitheid aantonen" voor Tokio. Johnson-Thompson liep vorig jaar een achillespeesblessure op.

  Krijgen we een nieuwe titanenstrijd te zien tussen Katarina Johnson-Thompson en Nafi Thiam op de olympische zevenkamp? In januari maakte de Britse bekend dat ze eind 2020 een achillespeesblessure opliep. Ook benadrukte ze dat Tokio nog altijd haar doel werd. 

   

  Op de Olympische Spelen wil Johnson-Thompson Thiam na haar wereldtitel ook de olympische titel afsnoepen. De Britse versloeg op het WK van 2019 in Doha onze landgenote. Daarna werd het stil rond de 28-jarige atlete. 

   

  In Rio 2016 moest Johnson-Thompson nog genoegen nemen met plaats 6. Dit jaar wil ze beter doen, maar om te mogen afreizen naar Tokio zal ze 100% fit moeten zijn volgens het Britse team.

  De volledige selectie van de Britten: