0
0
0
0

Pijnlijk! Spanje komt op achterstand na onwaarschijnlijke blunder van de doelman

ma 28 juni 2021 18:28
Unai Simon schat een bal helemaal verkeerd in: Kroatië op voorsprong.

Het is niet het EK van Spanje-doelman Unai Simon. Tegen Kroatië miskeek het sluitstuk van La Roja zich compleet op een terugspeelbal, waardoor het uit het niets plots 0-1 stond.

Na een beginfase zonder zelf kansen te creëren, kwam Kroatië halverwege de eerste helft ineens op voorsprong dankzij Spanje-doelman Unai Simon.

Die miskeek zich in de eigen zestien compleet op een botsende terugspeelbal van ploegmaat Pedri. De bol rolde netjes tegen de touwen en de Kroaten konden vieren met een lach op hun gezicht.

Een pijnlijk moment dus voor het Spaanse team, zeker voor Unai Simon. Elke doelman maakt dit wel eens mee in zijn carrière, maar op een EK voetbal ziet de hele wereld het.

Simon liet het niet aan zijn hart komen, hij hield Spanje een paar keer recht na de rust en in de verlengingen. Zijn blunder zou uiteindelijk maar een voetnoot zijn in de 3-5-zege.