VIDEO: Robert Gesink kan val Geraint Thomas niet ontwijken en geeft op

  Na nog geen 3 ritten zit de Tour er al op voor Robert Gesink.

  Al in de derde rit moet de Tour de France een vijfde naam van de deelnemerslijst schrappen. Robert Gesink (Jumbo-Visma) was het grootste slachtoffer van de valpartij van Ineos-kopman Geraint Thomas en kroop niet meer op het zadel.

  Door het regenweer werd al een hectische finale voorspeld voor de 3e rit in Bretagne, maar ook de aanloop eiste al slachtoffers. Geraint Thomas, de Tourwinnaar van 2018, ging op ruim 130 kilometer van de streep tegen de vlakte.

   

  De kopman van Ineos Grenadiers sleurde onder meer Robert Gesink en Tony Martin mee in zijn val. Gesink smakte hard met zijn schouder op het asfalt en kroop niet meer op zijn fiets.

  Met de 35-jarige Nederlander verliest Team Jumbo-Visma een belangrijke pion voor kopman Primoz Roglic in het hooggebergte. Tony Martin kon wel voort na de valpartij.

   

  Geraint Thomas bleef even zitten met een pijnlijke grimas, maar ploegmaats Rowe, Castroviejo en Van Baarle loodsten hun kopman terug naar het peloton. Na de rit zal de schade worden opgemeten. Vorig jaar moest de Welshman al opgeven in de Giro na een zware valpartij.

  Krijgt Van Aert nu een nieuwe rol?

  Moet Wout van Aert het gat dichten dat is ontstaan met de opgave van Gesink? Tony Martin en Mike Teunissen moeten de kopmannen in de vlakke etappes in de juiste zone houden. Gesink en Van Aert hadden die rol voor de overgangsgebieden.

   

  Volgens José De Cauwer zal de rol van Van Aert niet veranderen. "Omdat Steven Kruijswijk al is weggezakt uit het klassement, zullen ze hem iets vroeger aan het werk zetten", zegt hij. "Ook Kuss en Vingegaard zullen sneller aan de bak moeten."

  Bekijk hier de valpartij:

  Lees ook: