Onvrede na slagveld in de Tour: "Onverantwoord" en "Zo vallen er doden"

  Chaos, hectiek en het parcours leiden tot valpartijen.

  De finale van de derde rit in de Tour met aankomst in Pontivy was vooraf aangekondigd als gevaarlijk. Het resultaat: valpartijen en slachtoffers."We hebben geen antwoord gekregen op ons verzoek om tijdsopname op 8 km van de finish te doen."

  Vangramberen: "Als je in het slot uitpakt met wegversmallingen, afdalingen en bochten: dan weet je dat ze gaan vallen"

  Meteen na de finish stond Tim Declercq onze man te woord. De zege van Tim Merlier was niet het gespreksonderwerp, wel het parcours en de valpartijen. "Dit was te verwachten met dit parcours", zegt de knecht van Deceuninck-Quick Step.

   

  "Omdat het zo belangrijk is voor de klassementsrenners om geen tijd te verliezen, was er gevraagd om de tijdsopname te doen op 8 kilometer van de finish. Daar is geen antwoord op gekomen, onbegrijpelijk als je het mij vraagt."

   

  "Het was bijna onmogelijk om vooraan te geraken. Het was hectisch, stress tot en met en valpartijen waren onvermijdelijk. Ik hoop dat iedereen oké is. Ik ben ook vader en daar moest ik toch even aan denken. Toen mijn job voorbij was, dan was ik blij dat ik achterin kon rijden."

  Marc Madiot: "Zo zullen er doden vallen"

  Marc Madiot, ploegleider van Groupama-FDJ, ging voor de microfoon van de Franse televisie nog een stapje verder dan Declercq. "Dit is geen wielrennen meer. Dit moet veranderen of er zullen doden vallen. Dit is onze sport niet waardig."

  Thijs Zonneveld zag de bui al hangen op Twitter

  Lees ook: