VIDEO: Roglic, Ewan, Sagan... Hectisch slot eist veel slachtoffers in Tour

  "Een etappe die veel sporen zal nalaten", zo vatte commentator Michel Wuyts de tumultueuze slotfase van de eerste sprintkans in de Tour samen. Primoz Roglic verloor dure seconden, Caleb Ewan en Peter Sagan smakten in de slotkilometer tegen het asfalt.

  Roglic schaaft dijbeen

  Primoz Roglic maakte in de eerste rit van de Tour al kennis met het Franse asfalt en bleef ook vandaag niet recht. De Sloveen van Team Jumbo-Visma  kwam met een geschaafd dijbeen ruim een minuut na ritwinnaar Tim Merlier over de streep. Tot overmaat kwam ook Steven Kruijswijk flink gehavend aan. Hij werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Eerder op de dag verloor Jumbo-Visma ook al Robert Gesink.

  Pogacar verliest ook tijd

  Even later ging het weer mis op het kronkelige parcours in Bretagne. Arnaud Démare zag zijn kansen in rook opgaan door een nieuwe valpartij. Ook titelverdediger Tadej Pogacar werd opgehouden door de val en verloor tijd. Bahrein-Victorious nam daar afscheid van Jack Haig.

  Caleb Ewan en Peter Sagan vallen in volle sprint

  Alsof de schade nog niet groot genoeg was om op te meten, ging het ook in de sprint nog eens mis. Caleb Ewan (Lotto-Soudal) en Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) kegelden elkaar op kruissnelheid omver. Sagan stond snel weer recht, maar de Australiër bleef liggen na een pijnlijke schuiver op zijn rug.

  Lees ook: