Adrie van der Poel: "Mathieu zal gele trui niet rekken ten koste van alles"

  Mathieu van der Poel mag al zeker in de derde rit met de gele trui pronken.

  Hoelang kan Mathieu van der Poel blinken in de gele trui? Volgens zijn vader Adrie is het scenario van Julian Alaphilippe, die in 2019 meer dan twee weken leider was, uitgesloten. "Hij heeft zich 4 jaar voorbereid op de Olympische Spelen. Dat gaat hij niet zomaar weggooien."

  Mathieu van der Poel kon zijn tranen amper bedwingen na zijn triomf op de Mûr-de-Bretagne en ook voor zijn ouders was het een emotioneel moment. "Mijn vrouw heeft gehuild", vertelt Adrie van der Poel. "Logisch, de band tussen vader, dochter en kleinzoon is heel close."

   

  "Het is eigenlijk uniek dat je in het begin van de Tour zo'n weekend krijgt voorgeschoteld met kans op ritwinst en/of een gele trui. Als het dan nog lukt, is het des te specialer."

   

  Met dank aan een hulpvaardige politieagent konden Adrie en zijn vrouw de overwinning van zoonlief van dichtbij meemaken. "We wilden dicht bij  de finish gaan kijken, maar dat viel niet te behappen."

   

  "Tot een nieuwsgierige politieagent aan mijn vrouw vroeg voor wie we kwamen supporteren. Ik moest mijn paspoort tonen en hij haalde een parkeerkaart boven waarmee we tot aan de finish konden rijden. Veel beter dan in onze stoutste dromen."

  Zijn Tour is al geslaagd: hij kwam voor ritwinst en eventueel als bonus de gele trui. Nu moet hij er vooral van genieten

  Nu Van der Poel de gele trui om zijn schouders heeft, blijft het de vraag hoelang hij het kleinood zal verdedigen. "Dat zullen we de eerste twee dagen moeten bekijken", zegt Adrie.

   

  "Zijn Tour is al geslaagd: hij kwam voor ritwinst en eventueel als bonus de gele trui. Nu moet hij er vooral van genieten."

   

  "Maar Mathieu zal het niet rekken ten koste van alles. Hij heeft zich 4 jaar voorbereid op de Olympische Spelen. Dat gaat hij niet zomaar weggooien. Hij moet dag per dag bekijken wat het verstandigste is."

  Lees ook: