Wout van Aert spaart zich in sprints: “Want wil in tijdrit gooi doen naar geel”

  Van Aert zet alles op de tijdrit van woensdag naar Laval.

  Ook Wout van Aert (Jumbo-Visma) kon gisteren alleen maar bewonderend toekijken bij de krachttoer van Mathieu van der Poel op de Mûr-de-Bretagne. De Belgische kampioen had meer verwacht van zijn Tour-start, maar blijft strijdvaardig. “Ik ga alles inzetten op de tijdrit, vooraleer ik me in de sprints meng.”

  Wout van Aert kon zich gisteren niet mengen in de debatten voor de ritzege. Verder dan een 23e stek raakte hij niet. “Ik kijk met gemengde gevoelens terug op de finale. Ik had er natuurlijk meer van verwacht dan een verre ereplaats", zegt Van Aert.

   

  "Anderzijds had ik de benen niet om beter te doen. Tijdens de eerste beklimming op de Mûr-de-Bretagne voelde ik me nog best goed, maar op de slotklim was het gewoon proberen aan te klampen. Ik zat op de limiet om de groep waar ik in zat te volgen. Er zijn dus geen excuses."

   

  Met een blindedarmontsteking begin mei kende Van Aert geen ideale voorbereiding op de Tour. "Ik merk nu wel dat ik op dit niveau en op zo’n zware aankomst nog wat tekortkom."

   

  "Het is 2 dagen op een rij dat ik net iets mis. Dat is normaal als je ziet waar ik van kom. Het is belangrijk om nu geduldig te zijn en dit te accepteren. Ik weet dat ik nog beter kan en dat zal vroeg of laat komen."

  "Had gehoopt iets dichter bij het geel te staan"

  Vandaag en morgen zijn er met 2 sprintetappes misschien wel kansen voor Van Aert, maar hij focust op de tijdrit van woensdag naar Laval. "De komende 2 ritten zijn op zich sprints die mij misschien ook wel liggen. Ik had gehoopt om iets dichter bij het geel te staan dan 31 seconden na dit weekend."

   

  "Maar ik denk dat ik nog steeds een kans heb in de tijdrit om een gooi te doen naar de gele trui. Daar ga ik alles op inzetten, vooraleer ik me in de sprints ga mengen."

   

  "Ik probeer me de komende dagen zoveel mogelijk te sparen om op mijn best te zijn in de tijdrit.  Het was voor de Tour echt wel de bedoeling om op de tijdritten te focussen, omdat dat mij verder kan brengen richting de Spelen in Tokio."

   

  "Het blijft de beste voorbereiding om een tijdrit op het hoogste niveau te rijden. Dat heb ik nog niet veel kunnen doen dit jaar, dus dat speelt zeker mee. Er ligt zowel een ritzege als eventueel geel nog binnen handbereik. Dat wordt zeker niet makkelijk, want er zijn heel veel sterke renners voor mij."

  Ik ga me de komende dagen zoveel mogelijk sparen voor de tijdrit.

  Lees ook: