VIDEO: De 2e Tourrit in beeld: Van der Poel pakt ritzege, geel én bollen op de Mûr

  Van der Poel was de grote slokop op de Mûr-de-Bretagne.

  Gelukkig geen valpartijen in de tweede rit van de Ronde van Frankrijk. Vandaag was het enkel Mathieu van der Poel die brokken maakte met een machtsontplooiing op de Mûr-de-Bretagne. Maar ook Edward Theuns reed zich in de kijker. Bekijk hier de belangrijkste momenten van de tweede etappe.

  1. Edward Theuns kleurt de dag en pakt de strijdlust

  Liefst 3 keer ging hij in de eerste rit tegen de vlakte, maar dat weerhield Edward Theuns (Trek-Segafredo) er niet van om vandaag voor de aanval te kiezen. In de afdaling naar de Côte de Saint-Brieuc, de derde bult van de dag, liet hij zijn 5 metgezellen achter. Enkel Jérémy Cabot (TotalEnergies) kon nog aansluiten bij onze landgenoot. Toen het peloton het duo op 20 km van de finish bijna bij de lurven had, zong Theuns het nog even op zijn ééntje uit. Zijn aanvalslust leverde hem vandaag de strijdlust op.

  2. Van der Poel geeft voorproefje op 1e passage Mûr-de-Bretagne

  De eerste passage op de Mûr-de-Bretagne leverde meteen vuurwerk op. Mathieu van der Poel kon zijn aanvalslust niet bedwingen en ging er al vroeg op de Mûr solo vandoor. Veel ruimte kreeg de Nederlander niet. Hij kwam nog net als eerste boven, maar achter hem graaiden ook de sprintende Pogacar en Roglic bonificatieseconden weg voor de neus van geletruidrager Julian Alaphilippe.

  3. Van der Poel vlamt naar ritwinst én geel

  Nairo Quintana wierp de knuppel in het hoenderhok bij de slotbeklimming van de Mûr-de-Bretagne, maar het was Mathieu van der Poel die nog maar eens uitpakte met een ware demonstratie. Hij overklaste de concurrentie en stoomde solo naar ritwinst. Bovendien veroverde hij op zijn tweede dag in de Tour ook nog eens de gele trui, iets waar zijn grootvader Raymond Poulidor nooit in geslaagd is. Als toemaatje snoepte Van der Poel ook nog de bergtrui af van zijn landgenoot Ide Schelling.

  Lees ook:

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar