Courtois: "Enkele Hollanders hadden kritiek. Maar wij gaan door, zij niet"

  Thibaut Courtois oogst applaus en geeft applaus in Sevilla.

  Na zijn puike prestatie in de EK-match België - Portugal (1-0) heeft Thibaut Courtois een Nederlandse voetbalanalist van antwoord gediend. "Ik hoor vaak kritiek op onze verdediging, maar we stonden er", sprak de nummer 1 van de Rode Duivels. "Hij is een fenomeen", sprong Jan Vertonghen in.

  Thibaut Courtois heeft zich een eerste keer dit toernooi echt moeten inspannen. Na de 1/8e finale scandeerden de Belgische fans ook zijn naam.

   

  "Behalve in Kopenhagen had ik in de groepsfase weinig werk", begint hij zijn verhaal bij onze reporter Ruben Van Gucht in Sevilla. "Nu was het anders tegen zoveel offensief geweld. Ik hoor vaak kritiek op onze verdediging, maar we stonden er."


  "Tijdens een interview heb je me kritiek van Hollanders laten horen, maar wij zijn door en zij liggen er nu uit", moet Courtois even kwijt.


  "We hebben pech dat we in een helft zitten met de topploegen, maar we hebben er de kwaliteit wel voor. Laat ons hopen dat we iedereen kunnen recupereren voor de kwartfinale tegen Italië."


  "Het was werken geblazen", geeft de doelman toe, "maar dat had de coach ons ook gevraagd. Wie het hardst werkt, zou de match winnen."

  Het was werken geblazen, maar dat had de coach ons ook gevraagd. 

  Thibaut Courtois

  VIDEO: Lefgozer Courtois kapt Ronaldo uit

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Jan Vertonghen: "Thibaut is een fenomeen"

  Recordinternational Jan Vertonghen stak meteen pluimen op de hoed van Thibaut Courtois.

   

  "Thibaut is de beste keeper waar ik mee gespeeld heb, een fenomeen", zei de verdediger. "En dan kapt hij nog even Ronaldo uit."

   

  "We hebben zeker ons beste voetbal niet laten zien. Wat we wel hebben getoond, is dat we een team vormen."

   

  Met Eden Hazard en Kevin De Bruyne gaat het nog goed. "Ik heb ze toch zien lachen in de kleedkamer. Hopelijk zijn ze oké, want we zullen ze nodig hebben."

   

  Helemaal op het einde wond Vertonghen zich even op toen Carrasco een counter slecht uitspeelde. "Dat was niet persoonlijk, maar iedereen zat met krampen. Ik van het schelden", lachte hij.

  Thomas Vermaelen: "Hebben hard moeten vechten"

  Achterin rekenden de Belgen op hun ervaren verdedigers: Thomas Vermaelen, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.

   

  "Ik ben enorm gelukkig", reageert Vermaelen. "We hebben er hard voor moeten vechten, vooral in de tweede helft was het zaak om de voorsprong vast te houden."


  "We deden te weinig in balbezit, om zo de druk af te houden", vond de centrale verdediger.

   

  "Bij momenten hingen we in de touwen, maar we zijn wel overeind gebleven. Met dank aan onze keeper ook."


  Vermaelen moest het opnemen tegen Ronaldo. En dat deed hij puik. "Je moet de hele match scherp blijven", zei hij. "Want je kan 9 duels winnen, maar die 10e wedstrijd verliezen."


  Vrijdag wacht Italië in München. "Laat ons eerst genieten. Deze wedstrijd heeft ons veel energie gekost."

  lees/bekijk ook: