Bondscoach: "48 uur afwachten voor Eden Hazard en Kevin De Bruyne"

  Kevin De Bruyne kermt van de pijn.

  Roberto Martinez heeft er na België - Portugal (1-0) twee zorgenkinderen bij. Kevin De Bruyne en Eden Hazard konden de wedstrijd niet uitspelen. "Op dit moment kunnen we alleen afwachten", zei de bondscoach na de EK-match.

  In het flashinterview na België - Portugal peilde onze reporter meteen naar een medische update. Die kon de bondscoach niet meteen geven.

   

  "Daar is het te vroeg voor", zei Roberto Martinez. "Kevin kon zijn enkel niet goed draaien. Het veld speelde daarin ook een rol."

   

  "We zullen 48 uur moeten afwachten. Dat geldt ook voor Eden Hazard. Bij hem draait het om een spierletsel."

   

  België - Portugal was een intense wedstrijd. "Dat had ik ook verwacht", stelde de bondscoach. "Ze hebben veel ervaring, professionalisme en een winnaarsmentaliteit."

   

  "Portugal is een team dat er alles aan doet om een wedstrijd te winnen. Soms doe je dan dingen die niet afgesproken waren."

  Portugal is een team dat er alles aan doet om een wedstrijd te winnen. Soms doe je dan dingen die niet afgesproken waren.

  Bondscoach Roberto Martinez

  "We kunnen als ploeg afzien"

  "Maar ik was tevreden", ging Roberto Martinez voort. "De prestatie in de eerste helft vond ik heel goed. We maken een mooi doelpunt en in de tweede helft speelden we solide."


  "Het laatste halfuur hielden we de bal niet goed bij zoals we normaal wel kunnen", gaf Martinez toe. "Misschien hebben we ons wat laten meeslepen, waardoor we het tweede doelpunt niet konden maken."

   

  "Vandaag draaide het om de winnaarsmentaliteit. We kunnen als ploeg afzien. We hebben getoond dat we evenwaardig zijn aan de Europese kampioen."

  VIDEO: Het interview met Roberto Martinez

  lees/bekijk ook: