Servië – killers van de Belgian Cats – wint het EK basketbal

    Servië heeft zich voor de tweede keer in zijn geschiedenis tot Europees kampioen gekroond in het vrouwenbasketbal. Servië domineerde de hele finale en won verdiend: 63-54. Voor de Franse vrouwen is de tweede plaats extra pijnlijk, want het is al de vijfde (!!!) zilveren medaille op een rij op een EK.

    Vanaf het eerste quarter domineerde Servië. Met een bikkelharde defensie hielden ze Frankrijk offensief onder controle in een finale waarin daardoor weinig gescoord werd. 

     

    Het was veelzeggend dat Servië in elke quarter meer scoorde dan de Franse. Aan de rust was het 31-26. Topschutter was Yvonne Anderson met 18 punten voor Servië. Sonia Vasic werd verkozen tot MVP van het toernooi.

    Quarters: 14-11, 17-15, 17-14, 15-14