Ga naar de inhoud

Nederlandse bondscoach Frank de Boer: "Ongelooflijke kater"

Blijft Frank de Boer aan voor het WK van volgend jaar of niet?

De 1/8e finale was het hoogst haalbare voor Nederland op Euro 2020. "Heel teleurstellen", reageert bondscoach Frank de Boer. "Iedereen had bij dit kampioenschap een heel andere route in zijn hoofd."

Na 9 op 9 in de poulefase heeft Nederland zich in de tweede ronde verslikt in Tsjechië (0-2).

 

"Op dit moment zit ik met een ongelooflijke kater en hetzelfde geldt voor de spelers en voor onze fans", sprak selectieheer Frank de Boer.

 

"Deze afloop is heel teleurstellend, iedereen had bij dit toernooi voor ons een heel andere route in zijn hoofd."

 

Volgens De Boer ging er niet eens zoveel mis in het duel met Tsjechië. "Na een beetje moeilijke beginfase pakten wij het goed op. Ik had steeds het gevoel dat wij de betere ploeg waren. We hadden controle over de wedstrijd, wij domineerden de partij."

 

"Alleen tegen zo'n stugge tegenstander weet je dan wel dat je top moet zijn en dat waren wij niet", oordeelde hij.

Ik had steeds het gevoel dat wij de betere ploeg waren.

Frank de Boer

"Mijn toekomst? Daar ga ik rustig over nadenken"

Frank de Boer wilde na de dramatische uitschakeling niet over zijn eigen toekomst bij Oranje praten. "Daar ga ik nu geen antwoord op geven", zei hij. "Daar ga ik rustig over nadenken."

 

De Boer haalde in de 57e minuut, kort na de rode kaart voor verdediger Matthijs de Ligt, misschien wel zijn gevaarlijkste aanvaller Donyell Malen naar de kant. Dat leidde tot veel onbegrip in het stadion.

 

De vroege wissel van Malen bleek vooral al bedacht, zo verklapte De Boer. "Hij is een heel explosieve speler. In dit soort wedstrijden is hij op dit moment na 60 of 70 minuten op. Dan zit hij aan zijn limiet."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.