Moment van Karl: het pijnlijke einde voor de Belgian Cats, winnend shot komt te laat

    Vreugde en verdriet lagen wel heel dicht bij elkaar voor de Belgian Cats.

    Hoe dicht kan je bij een EK-finale zijn? De Belgian Cats verloren met 1 puntje van Servië in de halve finales van het EK basketbal, omdat de winnende score van Kim Mestdagh een fractie van een seconde te laat kwam.

    Karl Vannieuwkerke koos voor de Belgian Cats als zijn moment van de dag. "Het allerlaatste shot vertrok misschien 1 of 2 tiende van een seconde na het einde van de reguliere speeltijd", zegt Vannieuwkerke.

     

    "Het was een prangende slotfase, maar ze kunnen met heel veel vertrouwen naar de Olympische Spelen in Tokio. Laat het ons een goeie generale repetitie noemen en hopelijk pakken ze een medaille op de Olympische Spelen."