Van der Poel: "Blij dat ik heelhuids aan de finish geraakt ben"

  De gele droom van Van der Poel kwam niet uit in de tumultueuze openingsrit.

  Ook Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) was niet opgewassen tegen Julian Alaphilippe in de eerste rit van de Ronde van Frankrijk. Het werd meteen een pittig Tourdebuut voor de Nederlander, die vooral blij was dat hij niet betrokken was bij de valpartijen. "Dat moet ik dan maar als positief punt meenemen."

  Het was voor Mathieu van der Poel een brutale kennismaking met de hectiek van de Tour de France. Gelukkig kwam de Nederlandse Tourdebutant ongeschonden uit de massale valpartijen.

   

  "Ik denk dat ik dat dan maar als positief punt moet meenemen, dat ik heelhuids aan de finish ben geraakt. Het was zoals verwacht hectisch, ik ben blij dat ik gespaard ben gebleven van pech."

   

  Toch kon Van der Poel niet meedingen voor de ritzege. "Alaphilippe stak er bovenuit. Het was te verwachten dat hij op het steile stuk ging aanvallen, maar ik had op dat moment geen antwoord. Ik had vandaag de benen niet. Ik heb nog even geprobeerd om de oversteek te maken. Ik ben tot bij Pogacar en Roglic geraakt, maar verder raakte ik ook niet."

   

  Morgen krijgt Van der Poel een nieuwe kans. De tweede rit met aankomst op de Mûr-de-Bretagne moet hem liggen, maar hij blijft voorzichtig. "Als je ziet hoe Alaphilippe vandaag naar boven vliegt, dan is hij morgen ook weer de favoriet."

  "Ik had vandaag de benen niet"

  Lees ook: