VIDEO: Drama! "Fan" met kartonnen bord veroorzaakt massale valpartij in peloton

  De Tour de France is begonnen, opnieuw met supporters dit jaar. Dat zorgde in de eerste rit al meteen voor problemen. Een supporter met een kartonnen bord lette niet goed op en bracht zo Tony Martin en de rest van het peloton ten val. Tot overmaat van ramp vlogen ze op 6 kilometer van het einde nog eens massaal in het rond.

  De Tourstart in Brest lokte heel wat wielerfans naar Bretagne. Maar met die terugkeer van de oude Toursfeer zijn blijkbaar ook de dwaze wielerfans teruggekeerd.

   

  Een supporter met een kartonnen bord met het opschrift "Allez Opi Omi!" bracht Tony Martin ten val. Het was de start van een kettingreactie die niet alleen een heel deel van de Jumbo-Visma-ploeg meesleurde, maar ook een groot deel van de rest van het peloton. Voor Jasha Sütterlin (DSM) zat de Tour er na die val al op.

   

  En nog was het niet voorbij. Het peloton denderde al de laatste 10 kilometer in toen er zo mogelijk nog zwaarder werd gevallen, deze keer zonder een externe oorzaak. Her en der vlogen renners de gracht in, soms op spectaculaire wijze.

  Beelden van de eerste valpartij

  Beelden van de tweede valpartij

  De eerste valpartij in foto's

  Lees ook: