Soler moet al op dag 1 de Tour verlaten met breuken, ook Hirschi mogelijk out

  De Tour van Soler (Movistar) heeft welgeteld 1 dag geduurd.

  Zoek morgen niet meer naar Marc Soler bij de start van de tweede rit in de Ronde van Frankrijk. De Spanjaard van Movistar was één van de ongelukkigen die in de openingsrit ten val kwamen en moet de Tour nu al verlaten met breuken in beide armen.

  Soler was één van de vele slachtoffers van de eerste massale valpartij, op zo'n 45 km van de finish in Landerneau. Hij kwam uiteindelijk als 181e en laatste over de aankomst, op bijna 25 minuten van ritwinnaar Julian Alaphilippe. Toen al een veeg teken en na een bezoek aan het ziekenhuis blijkt dat de Tour van Soler nu al voorbij is.

   

  De Spanjaard heeft in beide armen een radiuskopfractuur opgelopen en ook de linker ulnaire kop gebroken. De 27-jarige Soler nam voor de vierde keer deel aan de Tour. Vorig jaar werd hij 21e. Eerder dit seizoen gaf hij ook al op in de Giro na een val.

   

  Voor Movistar is het een nieuwe klap. Miguel Angel Lopez, één van hun kopmannen, verloor vandaag kostbare tijd door de valpartijen. Hij finishte als 41e, op bijna 2 minuten. "Ik lag erbij in de eerste valpartij en werd opgehouden bij de tweede", zei de Colombiaan.


   "Ik kon niet meer terugkeren, daarvoor ging het te snel. Het is jammer, maar dit maakt deel uit van het wielrennen. Ik moet vooruitkijken, er zijn nog veel etappes."

  Klaplong en ribbreuken voor Cyril Lemoine, vraagtekens rond Hirschi

  Marc Soler is niet de enige die al na 1 dag de Tour moet verlaten. Jasha Sutterlin (DSM), Ignatas Konovalovas (Groupama-FDJ) en Cyril Lemoine (BB Hôtels) moesten al tijdens de etappe de strijd definitief staken. 

   

  Lemoine heeft aan zijn val in de eerste rit van de Tour een klaplong en vier gebroken ribben overgehouden. De 38-jarige renner moet enkele dagen in het ziekenhuis in Brest blijven. Konovalovas ligt ook in het ziekenhuis in Brest met een hoofdtrauma. Zijn toestand zou wel gunstig evolueren.

   

  Mogelijk komt ook Marc Hirschi nog in het rijtje vroege opgevers. De Zwitser liep bij de eerste massale valpartij een schouderontwrichting op. 

   

  "Zondag zullen we zijn toestand opnieuw bekijken en beslissen of hij fit genoeg is om verder te koersen", klinkt het bij UAE-Team Emirats. De 22-jarige Hirschi kwam als 180e en voorlaatste over de finish, op ruim achttien minuten van winnaar Julian Alaphilippe. 

  Het is maar de vraag of Hirschi zondag nog kan starten in de tweede rit.

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar