Ga naar de inhoud

Rusland klopt Spanje in plaatsingswedstrijd en pakt WK-kwalificatieticket

 za 26 juni 2021 18:11
" "
De Russische dames mogen dromen van het WK basket in Australië

Rusland heeft de plaatsingswedstrijd tegen Spanje gewonnen met 74-78. De Russische vrouwen hebben zo een ticket beet voor de WK-kwalificatie. De Spanjaarden zijn er zo voor het eerst niet bij op een WK sinds 1994.

Rusland heeft de Spaanse vrouwen in eigen huis een koude douche bezorgd. Spanje, grootmacht in het vrouwenbasket, verloor de plaatsingwedstrijd en is er voor het eerst sinds 1994 zeker niet bij op het WK volgend jaar in Australië.

 

De thuisploeg begon nochtans goed. Na het eerste quarter stonden de Spanjaarden 5 punten voor. Rusland was evenwel niet onder de indruk en kwam terug in de wedstrijd.

 

Na het 3e quarter was het verschil tussen beide ploegen slechts 2 punten. De temperatuur steeg in Valencia en het waren de Russen die het hoofd het meest koel konden houden.

 

Raisa Musina was de sterkhouder bij Rusland, met 20 punten. Ze schenkt Rusland hoop op een groot toernooi in 2022, na de uitschakeling door de Cats in de kwartfinales.

De Russische vreugde is groot:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.