Van Aert zag Alaphilippe vertrekken: "Kon niet reageren, zat op de limiet"

  Wout van Aert had gehoopt zijn Belgische driekleur in de eerste rit al te doen schitteren, maar tegen Julian Alaphilippe was geen kruid gewassen. "Ik vreesde op voorhand al dat hij vroeg zou aangaan."

  Wout van Aert vreesde al een beetje dat de finale te lastig zou zijn voor hem, maar bijna was hij er niet eens bij. Hij was bij de eerste massale valpartij een van de eersten die tegen de grond ging.

   

  "Ik houd er geen schade aan over, alleen kon ik niet meer remmen en vloog ik in de gracht. Ik moest lang wachten op mijn reservefiets en het kostte krachten om weer aan te sluiten. We zijn allemaal blij dat er weer supporters zijn, maar dat brengt ook gevaar met zich mee."

   

  "Ik verloor niet alleen krachten door die achtervolging, maar moest ook opnieuw mijn focus vinden. De finale verliep uiteindelijk goed en ik zat waar ik moest zitten. Alleen gebeurde er wat ik verwacht had, namelijk Alaphilippe die het al vroeg probeerde. Hij vertrok als een raket."

   

  "Ik zat in de buurt van Alaphilippe, maar ik kon niet reageren. Ik zat op de limiet. Toen ik zag dat ik geen resultaat meer voor mijzelf kon rijden, heb ik me op kop gezet om het verschil met Alaphilippe zo klein mogelijk te maken."

  Lees ook: