Ga naar de inhoud

Qatarese sprinter Abdalelah Haroun komt om bij auto-ongeval

 za 26 juni 2021 14:44
Abdalelah Haroun behaalde brons op het WK atletiek in 2017 in Londen.

De atletiekfederatie van Qatar maakte het overlijden van de 24-jarige Abdalelah Haroun bekend. De 400 meter-loper is zaterdag omgekomen bij een auto-ongeluk in de Qatarese hoofdstad Doha. "De Qatarese sport en atletiek hebben een held verloren."

Abdalelah Haroun werd geboren in Soedan, maar was genaturaliseerd tot Qatarees. Sinds 2015 kwam hij in de atletiek uit voor de Golfstaat. Haroun specialiseerde zich in de 400 meter.

 

Op het WK atletiek in 2017 in Londen behaalde Haroun de bronzen medaille op de 400 meter. Hij finishte toen net achter de Zuid-Afrikaan Wayde van Niekerk en de Bahamaan Steven Gardiner.

 

Verder won hij in 2016 zilver op het WK indooratletiek en goud op de Aziatische Spelen in 2018.

 

"Hij volgde een herstelprogramma na een blessure en probeerde zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio", zegt secretaris-generaal van de atletiekfederatie, Mohammed Issa al-Fadala. "De Qatarese sport en de atletiek in het algemeen hebben een held verloren."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.