Jan Vertonghen over Portugal : "Ze hebben sterkste generatie in tijden"

  Jan Vertonghen.

  Voor Jan Vertonghen is Portugal niet vreemd. De Rode Duivel speelde dit jaar bij de Portugese topclub, Benfica. Als kenner van het voetballand waarschuwt hij ons voor de sterke selectie. "Ze hebben op elke positie spelers die in grote competities om de knikkers spelen." 

  Jan Vertonghen neemt het morgenavond met de Rode Duivels op tegen Portugal, het land waar hij al een jaar speelt. "Voor mij is de match nog iets specialer dan voor de gemiddelde Rode Duivel", beaamt de recordinternational. 

   

  "Omdat ik al een jaar voor Benfica speel, ken ik de tegenstand uiteraard wat beter. Dit is de sterkste generatie die ze in lange tijd gehad hebben. Op elke positie hebben ze spelers die in de grote competities om de knikkers spelen."   

  Ik heb mijn kinderen moeten uitleggen dat ik niet voor, maar tegen Portugal speel

  Jan Vertonghen

  "Portugal lijkt wel de rode draad in mijn carrière te zijn. Ik heb mijn eerste interland tegen hen gespeeld en mijn honderste ook. Het is speciaal om hen nu zo vroeg in het toernooi te ontmoeten."   


  "Het is overigens een fantastisch land. De mensen zijn hier heel hartelijk en ik heb in korte tijd veel banden opgebouwd."


  "Mijn kinderen gaan in Portugal naar school en die horen daar zoals de anderen voor Portugal te supporteren. Ik heb hen moeten uitleggen dat papa nu tegen Portugal speelt. Dat hebben ze nog niet goed begrepen."

  Jan Vertonghen speelde dit seizoen nog met Benfica tegen Standard.