Martinez kijkt uit naar België-Portugal: "Voor deze matchen doen we het"

  Weetje: Roberto Martinez coacht zijn eerste match op vaderlandse bodem.

  Met een kraker tegen Portugal in de 1/8e finales begint het EK vanavond echt voor de Rode Duivels. "Ik voel veel opwinding en energie", stelt bondscoach Roberto Martinez, die niet alleen zijn 60e match voor België coacht, maar ook zijn allereerste op Spaanse bodem.

  Vanavond om 21 uur wordt het menens voor de Belgen op Euro 2020. Roberto Martinez blikte gisteren met vertrouwen vooruit op de kraker tegen Portugal.

   

  "Onze focus ligt volledig op de overwinning",  zei de bondscoach tijdens een ontmoeting met de voetbalpers.

   

  "Ik voel veel opwinding en energie, we zijn gemotiveerd en gefocust. Voor deze wedstrijden doen we het."

   

  "Tot nu toe leverden de spelers dit toernooi vlekkeloos werk. Alles gaat goed. Die positieve weg willen we blijven bewandelen", verzekerde Martinez, die voor een 60e keer langs de zijlijn staat voor België.

   

  Daarnaast wordt het in Sevilla ook zijn allereerste wedstrijd als coach in zijn vaderland. "Dat is bijzonder", glunderde de 47-jarige Spanjaard.

   

  "Mijn familie zal er ook zijn. Ze zullen zeker supporteren voor de Duivels, weliswaar met een Spaans accent", lachte Martinez.

  Mijn familie zal er ook zijn. Ze zullen zeker supporteren voor de Duivels, weliswaar met een Spaans accent.

  Roberto Martinez

  Roberto Martinez op de persconferentie: "Kevin De Bruyne is de beste spelmaker ter wereld"

  "Hebben ons lijstje met penaltynemers"

  Vanaf nu kunnen de wedstrijden in het toernooi uitdraaien op strafschoppen. "Daar hebben we in een eerder stadium van de voorbereiding al op getraind", geeft Roberto Martinez mee.

   

  "We hebben ons lijstje met penaltynemers al sinds Rusland. En dat werd intussen ook bijgewerkt."

  Roberto Martinez bij onze reporter: "Team moet kunnen afzien"

  "Ervaring zal ons helpen. We zullen niet onder de indruk zijn", weet Roberto Martinez, "maar het team zal vooral in groep moeten kunnen afzien. Portugal kan ons op verschillende manieren pijn doen."

   

  "Het wordt belangrijk om ons eigen spel te spelen. Duitsland heeft het erg dynamisch aangepakt tegen Portugal, maar wij hebben onze eigen stijl. Wij kunnen iets geduldiger opbouwen. Dankzij onze ervaring."

   

  Over de warmte maakt de bondscoach zich niet al te veel zorgen. "De matchen in Sint-Petersburg waren een goede repetitie. Ook daar was het warm en vochtig. Neen, de hitte zal geen grote rol spelen", besluit Martinez.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.