3x3-basketbalvrouwen volgen voorbeeld 3x3-mannen en gaan naar EK

  België en Spanje bij de vrouwen en Polen en Israël bij de mannen verzekerden zich vandaag van een EK-ticket.

  Het Europees kwalificatietoernooi 3x3 basketbal in Tel Aviv, in Israël, heeft zowel voor de Belgische mannen als vrouwen een ticket opgeleverd. Vandaag vierden de vrouwen, gisteren de mannen. 

  De Belgische vrouwenploeg - bestaande uit Lut De Meyer, Marie Vervaet, Laure Resimont en Elise Ramette - verloor tegen Polen (13-12) en won tegen Servië (17-18) in de groepsfase van het kwalificatietoernooi.

   

  Als tweede in groep A moesten de Belgische vrouwen het vandaag opnemen tegen de eerste van groep C, Oostenrijk, in de beslissende kwalificatiewedstrijd. Ze wonnen uiteindelijk met 6-10, waarmee ze een ticket binnenhaalden voor het EK dat van 10 tot 12 september plaatsvindt in Parijs.

   

  Gisteren had ook het Belgische mannenteam - vertegenwoordigd door Nick Celis, Thierry Marien, Thibaut Vervoort en Rafael Bogaerts - zich al geplaatst voor het EK. Ze klopten Azerbeidzjan (18-9) en verloren van Duitsland (11-12), waarna Andorra verstek gaf.

   

  Als tweede van Groep D moest België tegen Zwitserland, de eerste van Groep C, in de beslissende match. Met 11-22 was het EK-ticket een feit.

   

  Voordien nemen de Belgische mannen nog deel aan de Olympische Spelen in het Japanse Tokio (23 juli tot 8 augustus).