Belgische B&B-uitbater: "Portugezen houden geen rekening met nederlaag"

  De Portugezen hebben geen schrik van de Rode Duivels.

  De kraker tussen de Rode Duivels en Portugal in de 1/8e finale van het EK doet heel voetbalminnend België al watertanden. Niet alleen bij ons, maar ook in het land van Cristiano Ronaldo leeft men al volop toe naar zondagavond. "De Portugezen gaan ervan uit dat ze winnen", vertelt Luc Wauters, uitbater van een bed and breakfast in Portugal. 

  Met een duel tegen Portugal krijgen de Rode Duivels meteen een stevige tegenstander voorgeschoteld in de knock-outfase van het EK. Maar hoe denkt onze tegenstander zelf over de wedstrijd van zondag?

   

  "De Portugezen verwachten veel van de wedstrijd. Er is veel respect voor België, dus ze beseffen wel waar ze aan beginnen", steekt B&B-uitbater Luc Wauters van wal.

   

  "Eigenlijk gaat iedereen er hiervan uit dat er gewonnen wordt. In de pers is het woord "verliezen" ook helemaal nergens terug te vinden. Daar wordt dus geen rekening mee gehouden."

   

  Heeft de titelverdediger dan helemaal geen schrik van de tandem Lukaku-De Bruyne? "Ze weten waartoe België in staat is, maar ze zijn heel erg overtuigd van hun eigen kunnen", legt de B&B-uitbater uit.

   

  "Portugal heeft een van de betere selecties van de afgelopen jaren, gedragen door 2 toppers: Ronaldo en Pepe. Beiden hebben tonnen ervaring en inzet natuurlijk."

  'La Cartuja' in Sevilla wordt het decor voor de Rode Duivels zondag.

  "Boodschap van voorzitter Portugese voetbalbond niet gesmaakt door de overheid"

  De wedstrijd van zondag vindt plaats in Sevilla, zo'n 200 kilometer van de grens met Portugal. Denkt Wauters dat er veel Portugese fans zullen afreizen naar de Spaanse stad?

   

  "De voorzitter van de Portugese voetbalbond heeft in al zijn enthousiasme opgroepen om met zoveel mogelijk supporters naar Sevilla te trekken. Die uitspraak werd totaal niet gesmaakt door de overheid."

   

  "In Portugal zijn de coronacijfers niet echt denderend", vult Wauters aan. "Zo gaat Lissabon tot maandagochtend 6 uur helemaal op slot. Niemand komt erin of vertrekt nog."