Verenigde Staten blijven soeverein heersen over Nations League volleybal

  De Amerikaanse vrouwen winnen de Nations League voor de 3e keer op rij.

  De Verenigde Staten hebben vrijdag voor de 3e keer in evenveel edities de Nations League volleybal gewonnen. De Amerikaanse vrouwen versloegen in een heruitgave van de finale van 2019 Brazilië met 1-3.

  In het Italiaanse Rimini werd vanavond de finale van de Nations League volleybal afgewerkt. Met Brazilië en de VS stonden 2 kleppers tegenover elkaar.

   

  Brazilië begon het best aan de wedstrijd. Na een spannend slot van de set trokken de Braziliaanse vrouwen aan het langste eind: 28-26.

   

  Ook in set 2 en 3 waren de verschillen tussen beide ploegen marginaal. Maar op de belangrijkste punten konden de Amerikaanse vrouwen hun hoofd het meest koel houden. 23-25 was tot tweemaal toe het logische gevolg. 

   

  Brazilië probeerde het tij nog te keren, maar de Verenigde Staten had bloed geroken. De Braziliaanse vrouwen kraakten en de VS trok de 4e set naar zich toe met 21-25.

  Met 8 zeges en 7 nederlagen eindigden de Yellow Tigers op de 9e plaats na de reguliere fase. De top 4 na de groepsfase stootte door naar de finaleronde. 


  De Belgische vrouwen zijn in de Nations League een van de "challenger teams" en dus niet verzekerd van deelname. Maar in deze editie is er uitzonderlijk geen degradant, waardoor de Tigers er in 2022 ook bij zullen zijn. 

  In 2018 eindigde België in de eerste editie als 13e, een jaar later misten ze als 7e maar nipt de finaleronde die destijds met 6 werd afgewerkt.