Ga naar de inhoud

UCI geeft Alpecin-Fenix toestemming om met "Poulidor-shirt" te koersen

 za 26 juni 2021 11:08
De retro truitjes worden gesmaakt door de wielerfans.

Wat in Villa Sporza gisteren al voorzichtig aangekondigd werd, is nu ook officieel. Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel, rijdt in de eerste etappe van de Tour de France rond in het retroshirt dat een eerbetoon vormt aan Raymond Poulidor.

Alpecin-Fenix verscheen donderdag op de ploegenvoorstelling van de Tour in een aangepast truitje. 

 

Het team van Mathieu van der Poel bracht hulde aan zijn overleden grootvader Raymond Poulidor, die 8 keer op het podium van de Tour stond.

 

Het shirt, een knipoog naar het Mercier-truitje van "Poupou", viel fel in de smaak, maar Alpecin-Fenix zou vandaag gewoon koersen in de gebruikelijke uitrusting.

 

In Villa Sporza vertelde Karl Vannieuwkerke dat er achter de schermen toch nog iets op til was. De UCI bevestigt nu dat het licht op groen staat voor de kledijwissel.

 

"We geloven dat de positieve impact van dit truitje een uitzondering verdient. We staan dus toe dat het gedragen wordt in de eerste rit", klinkt het. Vanaf de tweede rit wordt het traditionele truitje weer gebruikt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk het fragment uit Villa Sporza:

Lees ook: