Bondscoach Martinez blikt vooruit: "We zullen ons niet aanpassen aan Portugal"

  Bondscoach Roberto Martinez op de persconferentie: "We zijn helemaal klaar voor zondag"

  Zondagavond nemen de Rode Duivels het in Sevilla op tegen titelhouder Portugal. Meteen een stevige affiche waarin een topland zal sneuvelen. Bondscoach Roberto Martinez is overtuigd dat zijn team klaar is: "Ervaring hebben we meer dan genoeg, we zullen er helemaal klaar voor zijn."

  "We willen zondag beter doen dan in de voorbije matchen"

  Er waren de voorbije weken nog twijfels rond Hazard, De Bruyne en Witsel, maar die zijn intussen van de baan: "Het was geweldig om De Bruyne meteen op zo een hoog niveau te zien spelen tegen Denemarken en Finland."

   

  "Ik kan hetzelfde zeggen voor Hazard en Witsel. Iedereen is klaar om af te zakken naar Sevilla. Dat was ook een van de onderliggende doelstellingen,  we wilden de geblesseerden helemaal klaar krijgen voor het verdere verloop van dit toernooi. "

   

  "De weelde is zo groot dat ik nog geen idee heb wie er in de basisploeg zal staan", gaat de bondscoach verder. "Iedereen heeft het goed gedaan in de groepsfase. We zullen zondag nog beter proberen zijn dan in de voorbije matchen, maar de verbeteringen zitten enkel nog in de details."

   

  "Of we ons zullen aanpassen aan Portugal? Nee, het zit in ons DNA om aanvallend voetbal te brengen. Portugal is zeer sterk en ervaren, we weten dat we geduld zullen moeten hebben. Makkelijk zal het uiteraard niet worden."

  Het zit in ons DNA om aan te vallen, we zullen ons dus niet aanpassen aan Portugal. 

  Roberto Martinez

  België kwam als groepswinnaar uit de bus, maar krijgt met Portugal wel meteen een topland als tegenstander: "We komen elkaar misschien wat te vroeg tegen in dit toernooi", aldus Martinez. "Maar we zijn er zeker klaar voor."

   

  "Ik verwacht het best mogelijke Portugal. Ze kunnen een laag en ondoordringbaar blok neerzetten en ook offensief hebben ze uiteraard veel kwaliteiten. Ze beheersen alle aspecten van het spel."

  Roberto Martinez met aanwijzingen voor Hazard.

  "Portugal is meer dan alleen Ronaldo"

  De bondscoach kreeg ook de vraag hoe de Rode Duivels het gevaar Cristiano Ronaldo gaan aanpakken. De 36-jarige superster maakte al 5 doelpunten op dit EK: "Er is geen speciaal plan om Ronaldo uit de match te houden", aldus Martinez. "We zullen zeer geconcentreerd moeten verdedigen."

   

  "Ronaldo zal er zeker staan op het juiste moment, maar de andere 10 Portugezen hebben ook veel kwaliteiten. Anders hadden ze het vorige EK en de Nations League niet gewonnen. We zullen hen in blok moeten opvangen."

   

  Met Romelu Lukaku hebben de Rode Duivels uiteraard ook een geweldige aanvaller rondlopen: "Dit is waarschijnlijk de beste Lukaku die ik al gezien heb. Hij is een enorm belangrijk wapen voor ons."

  Er is geen speciaal plan om Ronaldo uit de match te houden, de andere Portugezen hebben ook veel kwaliteiten.

  Roberto Martinez

  Bekijk de persconferentie van Martinez:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.