Ga naar de inhoud

De metamorfose van Gaudu in Brest: van handtekeningenjager tot Tour-renner

David Gaudu: van handtekeningenjager tot handtekeningengever.

Op 13 jaar tijd heeft David Gaudu een straf parcours afgelegd. In 2008 was de renner van Groupama - FDJ bij de Tour-start in Brest nog een in het geel getooide handtekeningenjager, nu mag hij zijn handtekening zelf uitdelen.

David Gaudu gaat als kopman met klassementsambities naar zijn 4e Tour de France. Gesterkt door zijn prestaties in de Dauphiné. Daar veroverde hij de jongerentrui en werd hij 9e in het eindklassement.

 

De startplaats van de Tour, in Brest, doet alvast wel een belletje rinkelen bij de 24-jarige Fransman. In 2008 was hij als jonge knaap nog op zoek naar handtekeningen van de renners. Nu doet hij in diezelfde Franse stad de wielerfans zelf een plezier. 

 

Volgens Carl Berteele kan Gaudu al een rol spelen in de 2e etappe. De finish ligt dan op de Mûr de Bretagne. "Gaudu woont op 4 kilometer van die muur. Dat zijn allemaal elementen die meespelen. Gaudu kan dat. Het zal hard gaan", vertelde onze wielercommentator in onze podcast De Tribune.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.