Van Avermaet wil zich tonen in openingsweekend: "Kans niet laten liggen"

  Greg Van Avermaet hoopt een rol te kunnen spelen in de eerste twee ritten van de Tour.

  De Ronde van Frankrijk start dit weekend met twee aankomsten voor de punchers. Daarbij denken we ook meteen aan Greg Van Avermaet om zich te tonen. De Belg beseft dat het een lastige aankomst is, maar ziet wel mogelijkheden. "Het zal snel gaan, een goede positie aan de voet is belangrijk", zegt Van Avermaet.

  Als Greg Van Avermaet moet kiezen dan gaat zijn voorkeur uit naar de aankomst morgen in Landerneau in de openingsrit van de Tour. "De rit ligt mij, maar het zal op de limiet zijn. De klim moet me beter liggen dan de Mûr-de-Bretagne op zondag."

   

  "De klim morgen vlakt redelijk goed uit. Vooral het eerste deel is steil, daarna zal de snelheid opnieuw wat hoger liggen. Er liggen mogelijkheden om een goede sprint te rijden en dicht bij de overwinning te komen."

  Zelfs Roglic, Pogacar en Valverde zullen meestrijden. Dat maakt het voor mij niet gemakkelijker

  Greg Van Avermaet

  Greg Van Avermaet beseft dat het niveau enorm hoog ligt en dat er op de  eerste dag van de Tour altijd snel gereden wordt. "Zelfs Roglic, Pogacar en Valverde zullen meestrijden. Dat maakt het voor mij niet gemakkelijker."

  "Ik wil niet zeggen dat ik de koers zal winnen, want daarin zou ik mezelf verrassen eerlijk gezegd. Maar ik wil er wel tussenzitten. De kans in de eerste twee ritten moet je zeker niet laten liggen."

  "Begin van de Tour is altijd super gevaarlijk"

  Door de hoge snelheid zal anticiperen onmogelijk zijn volgens Van Avermaet. "Niemand zal deze kans willen missen. Het zal snel gaan dus een goede positie aan de voet van de laatste klim is belangrijk."

   

  "Als het droog blijft zou het al veel helpen, maar het begin van de Tour is altijd super gevaarlijk. Een aankomst bergop moet normaal wel veiliger zijn."

  Greg Van Avermaet ziet verder in de Tour nog mogelijkheden. "Ik focus vooral op de eerste weken goed door te komen. Het zal gemakkelijker zijn om vanuit een ontsnapping te winnen, maar veel kansen zijn er niet, misschien etappe 7."

  Dit jaar opnieuw proberen een etappe te winnen

  Greg Van Avermaet

  "Ik heb al twee etappes gewonnen in de Tour en dat is altijd iets speciaal. We gaan dit jaar opnieuw proberen een etappe te winnen, maar simpel zal het niet worden."

  Aan de gele trui daar denkt Van Avermaet nog niet echt. "Vorige jaren was dat wel de ambitie, maar dat gevoel heb ik nu niet meer. Ik wil gewoon een hoog niveau halen in de eerste twee ritten. Momenteel vind ik mezelf niet goed genoeg voor geel."