Pro League-clubs mogen stadion deels weer vullen: "Welkom terug, supporters!"

  Vanaf zondag 27 juni mogen Belgische voetbalclubs hun stadions weer vullen met een maximumcapaciteit van 33%. Zittende supporters moeten geen mondsmasker dragen, fans in de staantribune wel.

  Goed nieuws, voetbalsupporters. De Pro League maakte in een persbericht bekend dat er opnieuw supporters welkom zijn in de Belgische stadions.

   

  "Met ingang van zondag 27 juni zullen clubs voor hun wedstrijden, zowel competitie als oefenwedstrijden, opnieuw in compartimenten kunnen werken, met een maximumcapaciteit van 1/3 van hun stadion", klinkt het. 

   

  "Zowel zit- als staanplaatsen zullen toegestaan zijn, in bubbels van maximum 8 personen. Voor de zittende toeschouwer zal de mondmaskerplicht niet meer gelden eens op de vaste plaats, de supporter in de staantribune zal wel het mondmasker blijven dragen."   

   

  De bepalingen gelden minstens voor de volledige maand juli. Bij de start van de competitie zullen er dus fans in de stadions zitten. 

   

  De Pro League bekijkt met de overheden de bepalingen om vanaf 13 augustus, via het "Covid Safety Ticket", wedstrijden te organiseren zonder social distancing. Met andere woorden: in volle stadions. Voorlopig zijn enkel thuissupporters welkom.