Dubbelslag voor Lotte Kopecky: ritwinst en eindklassement in Lotto Belgium Tour

  Lotte Kopecky zegeviert op de Muur.

  Lotte Kopecky heeft de slotrit in de Lotto Belgium Tour gewonnen. Ze kwam alleen boven op de Muur van Geraardsbergen. Kopecky slaat een dubbelslag, want ze ontfutselt de rode leiderstrui van de Nederlandse Lorena Wiebes, die viel op de slotklim.

  Bekijk de ruime samenvatting:

  De laatste etappe van de Lotto Belgium Tour deed denken aan een mini Ronde van Vlaanderen. Het peloton kreeg 4 keer de Bosberg en de Muur van Geraardsbergen voorgeschoteld.

   

  30 km van de streep, op de 3e beklimming van de Bosberg trok Ellen van Dijk in de aanval. De nummer 3 in het algemene klassement kreeg het gezelschap van nummer 2 in de stand: Lotte Kopecky. Samen reden de rensters het gat naar de kopgroep dicht, waar de koers stilviel.

   

  Ellen van Dijk probeerde Kopecky meermaals af te schudden, maar de 25-jarige Belgische plooide niet. Toen de aanvalshonger van het duo vooraan gestild was, kwam het peloton weer samen voor de laatste klim van de Muur.

   

  Lorena Wiebes, leidster in het klassement, raakte verstrikt in het wiel van een concurrente en zag haar kansen op eindwinst in rook opgaan. Vooraan reden opnieuw Van Dijk en Kopecky weg van de rest, ook Yara Kastelijn kon volgen. 

   

  Lotte Kopecky kende heel wat pech de afgelopen dagen, maar toonde vandaag dat ze de sterkste was. Kopecky kwam alleen boven op de Muur en trok zo de slotetappe als de eindzege naar zich toe.

  Kopecky: "Reden perfecte race dankzij D'hoore"

  "Dit is mijn eerste klassementsoverwinning", glundert Lotte Kopecky na de koers. "We reden de perfecte race, met Jolien D'hoore die mee was in de vroege vlucht. Het is leuk dat Jolien voor mij reed."

   

  "Ik wist dat Ellen van Dijk mij eraf moest rijden en niet andersom. Dus ik bleef kalm en wachtte mijn moment af. Ik plaatste mijn jump puur op instinct. Het was leuk om alleen boven te komen, zeker met het publiek dat kwam kijken."

  Rituitslag Geraardsbergen - Geraardsbergen
  1. Lotte Kopecky (Bel)   2:30'21"
  2. Yara Kastelijn (Ned)   +7"
  3. Ellen van Dijk (Ned)   "
  4. Annemarie Worst (Ned)   +14"
  5. Shari Bossuyt (Bel)   "
  6. Amber Van der Hulst (Ned)   +18"
  7. Alena Amialiusik (WRu)   "
  8. Mischa Bredewold (Ned)   "
  9. Marie Le Net (Fra)   +21"
  10. Anna Kay (GBr)   +21"
  Algemeen klassement
  1. Lotte Kopecky (Bel)   8:54'09"
  2. Ellen Van Dijk (Ned)   +20"
  3. Lorena Wiebes (Ned   +36"