Sprintster Campbell Brown zegt atletiek vaarwel na acht medailles op vijf Spelen

  Een maand voor Tokio kondigt de 38-jarige Campbell Brown haar afscheid aan.

  De Jamaicaanse atlete Veronica Campbell Brown heeft in een bericht op Instagram laten weten dat ze een punt zet achter haar carrière. De 39-jarige Campbell Brown won drie gouden medailles op de Spelen. "Ik trek mijn spikes uit en doe ze nooit meer aan", zegt de sprintster.

  Vlak voor de olympische trails in haar land en een maand voor de Olympische Spelen heeft Veronica Campbell Brown besloten om haar atletiekcarrière te beëindigen. Vorig jaar maakte ze nog haar rentree op de baan nadat ze in 2019 een dochter had gekregen.

   

  "Ik trek mijn spikes uit en doe ze nooit meer aan", laat Campbell Brown weten op haar Instagram. "Ik klom de ladder op van een klein dorpje in Trelawny, Jamaica, om een van de succesvolste vrouwen te worden in de geschiedenis van de Olympische Spelen en het Wereldkampioenschap."

   

  De Jamaicaanse sprintster is de enige atlete die op vijf Olympische Spelen medailles heeft gepakt. Zo veroverde ze in 2004 en 2008 goud op de 200 meter. In Athene werd ze met de Jamaicaanse estafetteploeg ook olympisch kampioen op de 4x100 meter.

   

  Campbell Brown won ook nog drie zilveren estafettemedailles en twee keer brons op de 100 meter in 2004 en 2012. Op haar erelijst staan verder ook nog dertien WK-medailles, waarvan 5 gouden medailles.

   

  "Dit meisje uit Clarks Town stapt gelukkig en tevreden weg na een goed gelopen race", eindigt Campbell Brown haar bericht op Instagram.