Nederlander Koen de Kort verliest enkele vingers na offroad ongeval

  Koen de Kort.

  Door een ongeval met een offroad voertuig in de Pyreneeën heeft Koen de Kort (38) ernstige verwondingen opgelopen. De Nederlandse renner van Trek-Segafredo moest 3 vingers aan zijn rechterhand laten amputeren om infecties te voorkomen.

  Op donderdagochtend crashte Koen de Kort in het berggebied van Andorra. De Nederlander werd overgebracht naar het ziekenhuis via helikopter, waar hij 3 uur geopereerd werd.

   

  “Jammer genoeg heeft de dokter Koen zijn 3e, 4e en 5e vinger moeten amputeren", schrijft de ploegdokter van Trek-Segafredo die de situatie van De Kort opvolgde.

   

  "Omdat er veel vuil rond de wondes zat, was het risico op infecties te groot. De hand van De Kort zal naar behoren kunnen functioneren door de duim en wijsvinger. Uiteraard blijft Koen in het ziekenhuis de komende dagen."