KV Kortrijk investeert 4,2 miljoen euro in nagelnieuw oefencomplex

  De spelers van Kortrijk mogen tegen begin 2023 rekenen op een nieuw oefencomplex.

  KV Kortrijk start begin 2022 met de bouw van een gloednieuw oefencomplex. Een jaar later moet het centrum gebruiksklaar zijn. De stad Kortrijk en voorzitter Vincent Tan hebben samen 4,2 miljoen euro over voor het project dat "spelers moet overtuigen naar KVK te komen".

  "Onze nieuwe accommodaties zullen spelers overtuigen naar KVK te komen", deelt KV Kortrijk. "Het nieuwe oefencentrum aan het Kouterplein is een noodzaak om talentvolle jonge spelers aan te  trekken."

   

  Het project kost 4,2 miljoen euro. De Maleisische zakenman Vincent Tan neemt 2 miljoen voor zijn rekening, de overige 2,2 miljoen zijn subsidies van de stad Kortrijk die de voetbalclub de voorbije jaren bewust opspaarde voor dit bouwproject.  

   

  Op 8 juli worden de bouwplannen bekendgemaakt. Het nieuwe oefencentrum komt er aan de straatkant van het oefenveld langs de Moorseelsestraat. 


  "Het oefencentrum zal de werking van onze staf helpen in de professionalisering van de club", zegt algemeen directeur Matthias Leterme. "Het zal mogelijk een steun zijn om spelers te overtuigen naar KV Kortrijk te komen en eigen talent langer te kunnen houden."