Silverstone zwaait voor GP van Engeland deuren open voor 150.000 fans

  De fans zijn toegelaten voor de GP van Silverstone.

  Er zijn geen beperkingen meer voor fans in de Formule 1. Tenminste op het circuit van Silverstone. Want de organisatie maakte bekend dat op 18 juli de GP van Engeland voor een vol huis wordt gereden. 

  De GP werd opgenomen in het onderzoeksprogramma ERP (Event Research Programme) van de Britse overheid. Dat moet nagaan hoe grote evenementen op een veilige manier georganiseerd kunnen worden. In Nederland loopt met de Fieldlab-evenementen een gelijkaardig onderzoek.   

   

  Tickethouders moeten bij aankomst een recente negatieve coronatest kunnen voorleggen, als ze niet volledig gevaccineerd zijn tegen het virus. De maximumcapaciteit van het circuit bedraagt 150.000 toeschouwers. 

   

  Silverstone zal ook de eerste Grote Prijs van het seizoen worden die voor een vol huis gereden wordt. In de GP van Frankrijk op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet waren vorig weekend per dag 15.000 fans welkom, net als voor de GP van Stiermarken van komend weekend in Oostenrijk.   

   

  "Het is fantastisch dat de GP in Silverstone voor een vol huis gereden kan worden, met honderdduizenden fans in totaal", klonk het bij F1-CEO Stefano Domenicali. 

   

  Zij krijgen meteen ook een nieuwigheidje te zien, want voor de eerste keer wordt er een sprintrace in de kwalificaties op zaterdag gehouden, waarin meteen WK-punten te verdienen zijn.