Carrasco of Hazard tegen Portugal? "We hebben elk onze eigen kwaliteiten"

  Carrasco voor de clash met Portugal: "Zeer moeilijk tegen zo een topland, maar daar doen we het voor"

  Zondagavond staat in Sevilla de confrontatie tussen titelverdediger Portugal en de Rode Duivels op het programma. De speeltijd is in ieder geval definitief voorbij: "Portugal heeft een compleet elftal, het zal een mooie maar ook heel moeilijke match worden", aldus Yannick Carrasco.

  "Portugal heeft een compleet elftal, winnen zal moeilijk worden"

  Hoewel Portugal uiteindelijk slechts als 3e zich kon plaatsen voor de 1/8e finales raakte Carrasco toch onder de indruk: "Het zal zeer moeilijk worden", opende de flankaanvaller. "Ze hebben tegen Hongarije, Duitsland en Frankrijk laten zien dat ze veel talent hebben."

   

  "Ook is er voldoende leiderschap en dan denk ik vooral aan Cristiano Ronaldo. Ze kunnen scoren en hebben ook een goede organisatie, maar dat wil niet zeggen dat wij schrik moeten hebben. We hebben ook een zeer goede ploeg."

   

  Als de Rode Duivels erin slagen om Portugal uit te schakelen, blijven de zware tegenstanders komen: "We zitten in de zwaarste tabelhelft, maar om het EK te winnen moet je voorbij alle toppers raken."

   

  "We moeten zeker niet te veel zitten rekenen. Dat we tegen al deze mooie toplanden kunnen spelen, maakt het ook net zeer mooi."

  We zitten in de zwaarste tabelhelft, maar om het EK winnen moet je alle toppers kunnen uitschakelen.

  Yannick Carrasco

  De Rode Duivels krijgen met het oog op zondag 2 dagen extra rust: "Dat maakt geen verschil", gaat Carrasco verder. "We zijn allemaal profs en kunnen probleemloos om de 3 dagen voetballen."

   

  "Ook de hitte mag geen al te groot probleem zijn. We trekken 2 dagen vroeger naar Sevilla om aan de omstandigheden te wennen. In Sint-Petersburg was het eerder ook al warm en erg vochtig."

  Carrasco in actie tegen Rusland.

  "Ik of Hazard? We hebben elk onze eigen stijl"

  De voorbije wedstrijden besloot bondscoach Roberto Martinez om Eden Hazard opnieuw speelkansen te geven. "Hoewel we op een gelijkaardige positie spelen, hebben we verschillende kwaliteiten", aldus de flankaanvaller van Atletico Madrid.

   

  "Eden heeft een belangrijke rol om mee het spel te maken en rust te brengen. Ik heb misschien meer loopvermogen en ga graag de diepte in."

   

  "Ik ben polyvalent en kan me aanpassen aan de manier van spelen. Het zou zeker kunnen dat we allebei aan de aftrap staan. Het is aan de bondscoach om een keuze te maken."

  Eden en ik hebben verschillende kwaliteiten, misschien staan we allebei in de basis.

  Yannick Carrasco

  Sprinten met Doku en het volkslied

  Naast Hazard heeft Carrasco er op dit EK met Jeremy Doku nog een extra concurrent bij gekregen: "Hij wil heel graag bijleren en heeft bijzonder veel talent. Hij kan ook op dit EK nog een belangrijke rol hebben."

   

  "Of ik hem kan verslaan in een sprint van 100 meter? Op die afstand misschien wel, maar op 50 meter zal het zeer moeilijk worden. Het is echt indrukwekkend hoe snel hij is op een korte afstand."

   

  Carrasco is de zoon van een Spaanse moeder en een Portugese vader, maar dat speelt niet mee: "Ik ben honderd procent Belg en ik wil elk land verslaan en het EK winnen."

   

  "Tegen Finland probeerde ik ook om het volkslied mee te zingen, maar als ik in de basis sta is dat moeilijk. Ik zit dan helemaal in de zone, dan kan ik daar niet meer mee bezig zijn."

  Bekijk het gesprek tussen Van Gucht en Carrasco:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.