Ben Hermans soleert naar de overwinning in Ronde van de Apennijnen

  Ben Hermans steekt zijn fiets in de lucht als zegegebaar.

  Ben Hermans heeft de 82e editie van de Ronde van de Apennijnen gewonnen. De Belg van Israel Start-Up Nation soleerde naar de finish in Genua na een spannende finale.

  Met de Ronde van de Apennijnen kregen het peloton een stevige eendagskoers voorgeschoteld in Italië. Met een parcours van 192 kilometer en een stevige portie hoogtemeters in Genua, werd een open strijd voorspeld.

   

  De vroege vlucht werd gekleurd door 6 Italianen en een Fransman. Het 7-tal fietste een voorsprong van ruim 2 minuten bij elkaar. Maar op 70 km van de streep, vond het peloton het welletjes en werden de avonturiers ingerekend. 

   

  In de finale waren de sterkste renners van het pak aan zet. Op de flanken van  de Madonna della Guardia toonde de 18-jarige Juan Ayuso (UAE Emirates) zich voor het eerst in zijn debuut als profrenner.

   

  De Spanjaard wist op de laatste klim weg te rijden, maar kreeg het gezelschap van Ben Hermans, Gianni Moscon en Giovanni Carboni. De 35-jarige Belg achtte niet veel later zijn moment gekomen en sprong weg uit het kopgroepje van 4.

   

  Ayuso en Moscon boden nog weerwerk, maar Hermans soleerde naar de finish in Genoa. Op de streep nam onze landgenoot de tijd om af te stappen en zijn fiets in de lucht te steken. 

   

  Ben Hermans is de 1e Belg sinds Dirk De Wolf in 1991 die de Ronde van de Apennijnen op zijn naam kan schrijven. Tom Pidcock, die zijn eerste koers reed sinds zijn sleutelbeenbreuk, speelde geen rol van betekenis.

  Rituitslag Ronde van de Apennijnen

  1. Ben Hermans (Bel) Israel Start-Up Nation 4:50'22"
  2. Valerio Conti (Ita) UAE Team Emirates +30"
  3. Enrico Battaglin (Ita) Bardani CSF-Faizane "
  4. Simone Velasco (Ita) Gazprom-Rusvelo "
  5. Jan Polanc (Slo) UAE Team Emirates +31"
  6. Henok Mulubrhan (Eri) Team Qhubeka "
  7. Diego Ulissi (Ita) UAE Team Emirates "
  8. Luca Chirico (Ita) Androni Giocattoli-Sidermec "
  9. Alejandro Ropero (Spa) EOLO-Kometa "
  10. Eduardo Sepulveda (Arg) Androni Giocattoli-Sidermec "