Ga naar de inhoud

Tom Pidcock speldt in de Ronde van de Apennijnen opnieuw een rugnummer op

 wo 23 juni 2021 21:56
Tom Pidcock won in het voorjaar de Brabantse Pijl en werd tweede in de Amstel Gold Race.

Tom Pidcock keert in de Ronde van de Apennijnen (1.1) terug in competitie. De Britse hoop op mountainbikegoud op de Spelen in Tokio is opnieuw fit na een sleutelbeenbreuk na een val.

Pidcock brak op 31 mei zijn sleutelbeen nadat hij op een trainingstocht in de Pyreneeën bijna van de weg werd gereden door een automobilist. Hij werd in Girona geopereerd, maar zat na 8 dagen weer op de fiets.

 

In de Ronde van de Apennijnen keert de jonge Brit, winnaar van de Brabantse Pijl, terug in competitie. Hij doet dat met het oog op de olympische mountainbikewedstrijd, waar hij een medaillekandidaat is.

 

"Morgen mag ik opnieuw een rugnummer opspelden", schrijft Pidcock op Twitter. "Mijn herstel is heel goed gegaan, net als mijn training. Het is tijd om opnieuw wedstrijdritme op te doen."

 

De Ronde van de Apennijnen is een Italiaanse eendagswedstrijd. Vorig jaar was Ethan Hayter, ploegmaat van Pidcock bij Ineos, de beste.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: