Thomas Meunier: "Ik moet op dit EK opnieuw mijn ware gelaat tonen"

  Thomas Meunier recht nu bij de Duivels de rug na een moeilijk jaar bij Dortmund.

  De een zijn dood is de ander zijn brood. Thomas Meunier is na de blessure van Timothy Castagne dan toch nog boven water gekomen als basisspeler bij de nationale ploeg. "Het is heel jammer voor Timothy, maar ik moet nu mijn verantwoordelijkheid opnemen." 

  "Tegen Rusland heb ik meteen getoond wat ik kan"

  Voor Thomas Meunier waren het enkele bewogen eerste weken van zijn EK. Hij begon met de status van tweede keuze op de rechterflank, achter basisspeler Timothy Castagne, maar door het uitvallen van die laatste tegen Rusland kreeg Meunier toch zijn basisplek.


  "Normaal was ik bankzitter, da's niet altijd gemakkelijk om te accepteren", getuigt de 29-jarige flankspeler, "maar toen viel Timothy uit."

   

  "Soms gebeuren zulke dingen. Het is heel jammer voor hem. Zijn eerste grote toernooi en meteen geblesseerd uitvallen."


  "Maar goed, nu is het mijn moment om het ware gelaat van Meunier te tonen. Je moet altijd je verantwoordelijkheid opnemen en klaar zijn. Ik heb veel met de staf gesproken. Ze verwachten veel van mij. Ik wil tonen dat ik basisspeler ben."

  Ik heb veel met de staf gesproken. Ze verwachten veel van mij.

  Thomas Meunier

  Bij zijn invalbeurt in de eerste match tegen Rusland drukte Meunier meteen zijn stempel, met een goal en een assist. "Ik heb tegen Rusland meteen getoond wat ik kan. Ik wil alles geven, op de bank of op het veld, dat verandert niets."


  "Die goal was een onverwacht moment. Een mirakel zelfs. Ik zat op de bank, moest plots invallen en maakte dan nog een doelpunt, dat zag ik niet aankomen. Het zal een speciale herinnering blijven voor mij."

  Meunier scoort de 2-0 tegen Rusland:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "De grote toernooien bezorgen me altijd extra opwinding"

  Na een moeilijk seizoen bij Dortmund, met de laatste maanden amper een handvol basisplaatsen, lijkt hij bij de nationale ploeg opnieuw boven water te komen. Hoe komt dat? "De intensiteit bij de Duivels is veel groter", vertelt hij.

   

  "We komen onder het jaar meestal voor een weekje naar hier en spelen dan maar 1 of 2 matchen. Dan moet je er meteen inzitten."

   

  Meunier: "De coach spreekt veel en motiveert ons heel goed. Ik geef me altijd meteen 100 procent en klaag niet. Die mentaliteit heeft iedereen hier."

   

  "Dat ik er sta op de grote toernooien? Die grote momenten geven me geen negatieve stress, die extra opwinding werkt net positief voor mij."

   

  "Je bent altijd benieuwd hoe het op het veld loopt. Het is de nationale ploeg, dat is altijd iets speciaals."

  Thomas Meunier en Christian Benteke op training.

  Over docu: "Heel dankbaar", over Leekens: "Leuk hem te horen"

  Op Canvas is tegenwoordig de documentaire "Thomas Meunier, tôt ou tard" te zien. Thomas Bricmont, die eerder al docu's maakte over Hazard en Benteke, portretteerde Meunier zijn verhaal van het prille begin tot nu. 


  "Het resultaat is heel mooi", vindt Meunier zelf. "Ik ben er heel dankbaar voor. Het toont mooi de rol van mijn familie in mijn leven. We zijn allemaal authentiek gebleven. Wat de kijker ziet, dat is gewoon hoe we zijn. Het is hoe de provincie Luxemburg is."


  Meunier werd door Ruben Van Gucht nog verrast met een audioboodschap van zijn ex-coach Georges Leekens. "Het is heel leuk om hem nog eens te horen, want ik hoor hem eerlijk gezegd niet veel meer. Ondertussen is mijn telefoonnummer ook al 10 keer veranderd", lacht hij.

  Kijk naar Thomas Meunier, tôt ou tard op VRT NU.

  Bekijk de babbel tussen Van Gucht en Meunier: