Nina Derwael last rust in na Spelen en verdedigt haar wereldtitel niet

  Nina Derwael

  Nina Derwael zal niet deelnemen aan het wereldkampioenschap turnen in oktober in Japan. De tweevoudige wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers wil na de Olympische Spelen in augustus enkele maanden rust nemen. 

  Op de schouders van Nina Derwael rust deze zomer veel hoop op een Belgische medaille op de Olympisch Spelen. Derwael leeft met vertrouwen toe naar het grote doel van 2021. "Ik heb goeie weken achter de rug met een goede voorbereidingwedstrijd in Kroatië en dat geeft veel motivatie", zei Derwael woensdag.

   

  De hoge olympische verwachtingen wegen anderzijds ook wel op Derwael en dus heeft ze beslist om na de Olympische Spelen een pauze in te lassen. Dat wordt bevestigd door de Gymfed. Door die pauze zal ze haar wereldtitels aan de brug met ongelijke leggers van Doha (2018) en Stuttgart (2019) niet verdedigen.

   

  "Ik heb nood aan fysieke en mentale rust", zegt Derwael aan La Dernière Heure. "Het zal geen pauze van een jaar zijn, maar wel van enkele maanden. Ik zal ook niet totaal stoppen met trainen, maar ik vind het belangrijk om de tijd te nemen om ook met andere dingen bezig te zijn."