De KBVB keurt UEFA-beslissing af: "Waarschijnlijk spelen we met regenboogband"

  Aan het oefencomplex in Tubeke wappert er alvast een regenboogvlag.

  De beslissing van de UEFA om de regenboogkleuren op het stadion van Duitsland te verbieden botst in Europa op veel tegenkanting. Ook uit Belgische hoek: "We zijn het helemaal niet eens met de beslissing van de UEFA en gaan zondag waarschijnlijk met een regenboogband spelen", aldus Stefan Van Loock, de woordvoerder van de Belgische voetbalbond (KBVB).

  Vanochtend wapperde er alvast een regenboogvlag aan het oefencomplex in Tubeke. Van Loock: "De UEFA had die regenboogkleuren op het Duitse stadion moeten toelaten. Als ze zelf onderschrijven dat ze voor integratie, gelijkheid en openheid staan, was dat een gepast signaal geweest."

   

  "De kans is ook vrij groot dat de Rode Duivels zondag met een regenboogband spelen. We zijn dat aan het bekijken, maar de regenboog-aanvoerdersband komt eraan."

   

  "Wij hebben helaas geen stadion om in regenboogkleuren te hullen vandaag. Een vlag aan ons complex is dus het minste wat we konden doen om symbolisch te laten verstaan dat we het helemaal niet eens zijn met de beslissing van de UEFA." (zie foto bovenaan)

  De kans is ook groot dat de Rode Duivels zondag met een regenboogband spelen

  Stefan Van Loock, woordvoerder van de Koninklijke Belgische Voetbalbond

  Ook in "De ochtend" op Radio 1 liet Stefan Van Loock al weten dat de Belgische voetbalbond niet akkoord gaat met de beslissing van de UEFA. 

   

  "De regenboogvlag is helemaal geen politiek standpunt. Het gaat hier over een mensenrechtelijke aspect. Dat kun je alleen maar toejuichen. Je kunt niet enerzijds gelijkheid promoten en dan dit soort beslissingen nemen. Het is 2021, dit is echt te betreuren."

  "Als het geld spreekt, trekt UEFA de staart in"

  Ook Thomas Meunier hield geen blad voor de mond tijdens de dagelijkse persconferentie. "De Duitse federatie heeft goed gereageerd. Ze gaan nu ook duizenden regenboogvlaggen uitdelen in het stadion."

   

  "Bij de UEFA zijn ze gewoon hypocriet. Ze doen acties tegen racisme en discriminatie, maar als het geld spreekt dan trekken ze snel hun staart in. Het is pure "show-off". Aan de echte problemen, zoals de leefsituatie voor het WK in Qatar, doen ze dan uiteindelijk niets."

  Statement van UEFA: "We respecteren de regenboog"

  VIDEO: De Rode Duivels zijn het niet eens met de UEFA