Alaphilippe: "Ben momenteel gefocust op 1e week, daarna zien we wel"

  Alaphilippe vindt dit jaar een parcours op zijn maat.

  Wereldkampioen Julian Alaphilippe werd vorige week vader, maar moet zaterdag alweer aan het werk. Hij start in zijn vijfde Tour de France. "Er liggen een aantal kansen in de beginfase", zei de wereldkampioen woensdag. "Pas na een week maken we het bilan op voor de rest van de Tour."

  Koersen in de trui van wereldkampioen in eigen land maakt de vijfde deelname van Alaphilippe extra speciaal. "De Tour is altijd een speciaal moment in het seizoen. Ik kom met ambitie aan de start. Tegelijkertijd wil ik ook genieten van de Tour en van het publiek dat opnieuw langs de kant mag staan."

   

  En Alaphilippe ziet meteen mogelijkheden. "We hebben met de ploeg woensdag de eerste etappe verkend. Het is een mooie finale, veel moeilijker dan ik me had voorgesteld. Die finale is echt pittiger dan ik had verwacht, lastiger dan de etappe met aankomst op de Mûr-de-Bretagne daags nadien."

   

  Op dag vijf is er een tijdrit in de Tour van 2021. Twee jaar geleden reed Alaphilippe een bijzonder sterke tijdrit in de Tour, misschien kan hij daar dit jaar  de gele trui veroveren of verstevigen?

   Het zal heel moeilijk zijn om het scenario van 2019 te herhalen.

  "In de Ronde van Zwitserland tankte ik vertrouwen in de tijdrit, maar hier staan wel meer specialisten aan de start en het is niet echt een parcours op mijn maat. Ik ga alles geven voor dat geel. Het klassement daarna? We zien wel, we maken een bilan op na de eerste week. Zoals we dat ook in 2019 deden."

   
  "Ik ben nu op dit moment enorm gefocust op de eerste week en niet bezig met wat daarna volgt. Het zal heel moeilijk zijn om het scenario van 2019 te herhalen."


  "Of het een Tour op mijn maat is? Dat zou ik niet zomaar zeggen, maar er zijn inderdaad niet zo veel aankomsten bergop. Ik hoop op een mooie strijd. Het zal alleszins niet alleen tussen de twee Slovenen gaan (Pogacar en Roglic, red.)."