De Tribune over Engeland: "Is football coming home? Ik geef ze nog altijd 1 procent"

  Start uw dag met een verse aflevering van onze EK-podcast.

  Engeland begon als (schaduw)favoriet aan het EK, maar in de groepsfase gaven de Engelsen geen verpletterende indruk. Filip Joos en Tim Wielandt analyseerden het Engelse talent en hun kansen op dit EK na de laatste groepsmatch tegen Tsjechië. 

  Bondscoach Gareth Southgate beschikt over een vijver vol talenten, maar de sterren schitteren voorlopig niet op dit EK. Al doet vooral Jack Grealish Filip Joos likkebaarden.

   

  "Elke wedstrijd waarin hij meedoet, wil ik becommentariëren", zegt onze commentator. 

   

  "Push hem overigens niet naar een van die topclubs. Laat hem bij Aston Villa blijven. En laten we daar van hem genieten als een soort kunstwerk in een schrijn."

   

  Jadon Sancho is nog zo'n Engels raspaardje, maar gisteren werd Bukayo Saka in de basis gedropt. "Als je zegt dat Sancho moet starten, dan ken je Saka niet", benadrukt Joos.

   

  "Ik heb te veel matchen van Sancho gezien tegen topploegen waarin hij niet thuis gaf. Ik zeg niet dat hij geen grote carrière zal maken, maar momenteel vind ik Saka nuttiger voor dit team."

   

  Diep in de spits laat Harry Kane het voorlopig afweten. "Kijk naar alle wedstrijden van Kane op de vorige toernooien: echt zwak. Kane op een toernooi is niet wat hij belooft in de Premier League."

   

  (lees voort onder de video)

  Bekijk een ruime samenvatting van Tsjechië-Engeland:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Engeland is gewoon niet goed genoeg"

  De Engelsen nemen het in de 1/8e finales van het EK op tegen de nummer 2 uit groep F, de poule des doods.

   

  Filip Joos: "Engeland is gewoon niet goed genoeg, zoals we ook voorspeld hadden."

   

  "Om het mooi te maken hebben ze Grealish nodig, maar met hem word je geen Europees kampioen. Maar het is leuker met hem. En ze worden zonder hem ook geen Europees kampioen. Zet hem er dus maar in."

   

  "Je mag niet onderschatten hoeveel druk de fans op de spelers zetten", werpt Tim Wielandt op. "Na 15 minuten begonnen ze al te zingen: football's coming home."

   

  "Is football coming home? Ik geef ze nog altijd 1 procent. Ik wil niet niets geven, want ze hebben nog altijd de wapens."

   

  "Als je doelpunten maakt en weinig goals slikt, dan kan het. Maar tegen grote tegenstanders zie ik het niet gebeuren."

  Je mag niet onderschatten hoeveel druk de Engelse fans op de spelers zetten. Na 15 minuten begonnen ze al te zingen: football is coming home.

  Tim Wielandt

  Luister naar De EK-Tribune na Finland-België:

  Lees ook: