Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

meest recent

Met of zonder Eden Hazard in de basis in 1/8e finale? "Doe je hem zelf een plezier?"

 di 22 juni 2021 09:55
Eden Hazard speelde gisteren voor het eerst een volledige match op dit EK.

Eden Hazard (30) heeft gisteren nog eens het eerste én laatste fluitsignaal van een voetbalwedstrijd op het veld meegemaakt. De Rode Duivel speelde 90 minuten tegen Finland, maar zijn prestatie was niet meteen om over naar huis te schrijven. Hoe oordeelden de analisten in Villa Sporza en wat betekent dit voor de 1/8e finale op het EK van komende zondag?

Voor het eerst sinds 23 november 2019 speelde Eden Hazard nog eens een volledige wedstrijd. Het zegt veel, zoniet alles over het moeizame parcours van de aanvoerder van de Rode Duivels na veelvuldig blessureleed.

 

"Je moet kijken van waar Eden komt en naar wat hij deze week over zijn enkel gezegd heeft", vertelde Steven Defour in Villa Sporza gisterenavond na de match tegen Finland.

 

"Als Eden zegt dat zijn enkel misschien nooit meer zoals vroeger zal zijn, dan mag je zeker zijn dat hij nog altijd iets voelt. Hij heeft er last van. Onderschat dat niet."

 

Was deze repetitie tegen Finland sterk genoeg om zondag in de basis te staan in de 1/8e finale? "Alleen de bondscoach kan daar een antwoord op geven", ontweek Wesley Sonck enigszins de stelling.

 

"Als de coach aan een verdediger vraagt om de bal buiten te trappen en je doet dat, dan heb je gedaan wat er gevraagd werd."

 

"Als Eden 3 goals en 3 assists moest geven tegen Finland, dan is hij niet geslaagd. Het hangt dus af van wat je van hem verwacht."

VIDEO: De Finse doelman houdt Eden Hazard van een schijnbaar gemaakt doelpunt

"De flitsen zijn er nog niet en dat voelt Eden zelf ook wel"

"Doe je Eden wel een plezier om hem na één keer 90 minuten meteen te laten starten in een belangrijk duel? Ik denk het niet", opperde Mo Messoudi.

 

"Eden moet zeggen hoe hij zich voelt en de bondscoach zal met alle parameters de juiste beslissing nemen", pikte Steven Defour in. 

 

"Het is nu vooral belangrijk om na te gaan of hij de komende dagen een reactie ondervindt."

 

Youri Mulder zou met Yannick Carrasco spelen "als het op leven en dood gaat". "Dit is niet de Hazard die we kennen. Hij is nog niet bepalend genoeg."

 

Mo Messoudi: "De flitsen zijn er nog niet en dat voelt Eden zelf ook wel, maar hij stak zich niet weg."

 

"Hij heeft gewoon tijd nodig om die inspanningen na elkaar te maken. Maar om te zeggen dat hij de volgende wedstrijd absoluut moet spelen... Dat denk ik niet."

VIDEO: Even paniek wanneer Eden Hazard bij een penaltyfase naar zijn voet grijpt

"Wie Hazard op het blad ziet, zet een extra mannetje op hem"

De bondscoach toonde zich alleszins uitermate tevreden over het optreden van Eden Hazard (zie lees ook).

 

Steven Defour: "Als je Eden op het blad ziet staan, dan zet je als tegenstander altijd een mannetje extra op hem en zo krijg je ploegmaats vrij."

 

"Mocht het na 60 of 70 minuten met Eden niet gelukt zijn, dan heb je nog altijd een goeie Yannick Carrasco of Jeremy Doku om het verschil te maken."

Bekijk Villa Sporza na Finland-België op het EK:

Ook in onze EK-podcast van De Tribune was Eden Hazard een van de gespreksitems:

Lees ook: