"Hockey Center of Excellence" is gloednieuwe uitvalsbasis van Lions en Panthers

    De Red Lions krijgen een rondleiding.

    De Vlaamse Hockeyliga heeft een gloednieuw oefencomplex ingehuldigd voor de Red Lions en Red Panthers. Het Hockey Center of Excellence in Antwerpen wordt de uitvalsbasis waar de Belgische nationale ploegen grote toernooien zullen voorbereiden.

    De site op het Wilrijkse Plein in Antwerpen is ingericht om in alle noden van de spelers en staf te voorzien. Beide nationale hockeyteams beschikken over eigen kleedkamers met ijsbad en  "war rooms", om teamtactieken op punt te stellen en wedstrijdanalyses zullen doen. 

     

    Naast een gloednieuw hockeyveld, zijn er genoeg faciliteiten voor krachttraining en herstel. Zo zijn er een indoor- en outdoorfitness, kinéruimtes en een spelerslounge. 

     

    Voor niet-sportgerelateerde activiteiten kunnen de Belgen een beroep doen op een eetruimte, een grote vergaderzaal en een rust-en studeerruimte. 

     

    Naast de Lions en Panthers zijn ook de nationale jeugdteams welkom in het Hockey Center voor hun trainingen en stages. Ook de high performance staf van de KBHB neemt er zijn intrek.   

    Alle faciliteiten zijn aanwezig om aan de top van de wereld te blijven.

    Adam Commens

    "Onze nationale ploegen beschikken nu over een fantastisch trainingscentrum", vertelt Adam Commens, High Performance Manager van de Belgische hockeybond.

     

    "Alle faciliteiten zijn aanwezig om aan de top van de wereld te blijven. De verschillende ruimtes werden in samenspraak met de atleten geconcipieerd om tegemoet te komen aan al hun behoeften, zowel op sportief vlak als op comfortniveau voor onze speler en speelsters."    

     

    De voorbereiding op de Olympische Spelen werken de Red Lions nog niet af in het gloednieuwe centrum. Voor het belangrijkste toernooi werken de mannen nog een maand in hun vertrouwde omgeving.

    Denayer: "Topsportcultuur die hier leeft is top voor toekomst"

    • Loïck Luypaert: "Het is een prachtig project. Ik denk dat het voor onze sport een mooie stap is om een vate thuisbasis te hebben in Antwerpen. Het is bangelijk!"
     
    • Felix Denayer: "Wat ik leuk vind, is dat zowel de Lions als de Panthers hier thuis zullen zijn. Dus we gaan veel van elkaar kunnen leren. De topsportcultuur die hier leeft is echt top voor de toekomst."

    Neem een kijkje in het trainingscentrum: