Clement: "Het aantal ploegen dat me kan verleiden, wordt elk jaar kleiner"

  Philippe Clement wil beter doen dan vorig seizoen.

  De spelers van Club Brugge zijn vandaag aan hun voorbereiding begonnen op het nieuwe seizoen. Dat doen ze onder het toeziende oog van Philippe Clement, die een nieuw contract tekende bij de landskampioen. "Het is mijn ambitie om telkens beter te doen", aldus de T1.

  Philippe Clement begint aan zijn 3e seizoen bij Club Brugge. Op de eerste training zette  hij meteen zijn spelers op scherp. "De weken voor het begin van het seizoen zijn altijd wittebroodsweken. Het is nu belangrijk om de conditie op te bouwen", opent Clement.

   

  Op zijn grote kanonnen zoals Mignolet, Vanaken en De Ketelaere kan hij nog niet rekenen. Toch hoeft dat geen nadeel te zijn. "Het leuke is dat ik er nu veel jonge gasten bij heb." 

   

  "Ik heb ze vorig seizoen gevolgd bij Club NXT, maar als je ze elke dag bij je hebt, leer je ze het best kennen. Dan zie je wie er openbloeit en wie moeite heeft met het niveau."

  Club zit in een situatie om een groot bod op een speler te kunnen afwijzen.

  Philippe Clement

  Ondanks interesse van andere clubs, blijft Clement Brugge langer trouw. "Als je 3 keer op rij kampioen speelt, is er interesse van andere clubs. Dat is logisch", weet de T1. "Maar ik heb niet lang getwijfeld."

   

  "Ik ken dit verhaal heel goed, heb de ontwikkeling hier meegemaakt en weet wat onze positie is in Europa. Het aantal ploegen die me kunnen verleiden om de stap te zetten, wordt elk jaar kleiner."

   

  Kan Clement nog meer halen uit de huidige kern? "Het is mijn ambitie om telkens beter te doen met de spelers die ik heb. De Club communiceert open over transfers en betrekt me erbij, daarom werk ik hier ook graag."


  "Je weet dat als er jongens vertrekken, er kwaliteit in de plaats moet komen. De club zit in een situatie om een groot bod op een speler te kunnen afwijzen. Dat is als Belgische club toch een belangrijk gegeven", concludeert Philippe Clement.

  Vormer: "Graag nog een weekje rust gehad"

  Ruud Vormer heeft genoten van een rustpauze en moet nu weer vol aan de bak. "De voorbereiding is niet de favoriete periode van voetballers. Het hoort erbij, je moet weer wedstrijdfit worden."

   

  Het seizoen was slopend voor de spelers van Club, die in de play-offs vermoeid oogden. "Je voelt je nu weer wat frisser", zegt de Nederlander. "Al vind ik 3 weken nogal kort. Ik had wel graag nog een weekje gewild."

   

  Dat sterkhouders Lang en Mata kunnen vertrekken, ligt Vormer niet wakker van. "Ik zit hier nu al 7 seizoenen en weet dat er altijd goede spelers komen, maar ook dat er goede spelers kunnen vertrekken. We zitten nu middenin het EK, daarna zullen de transfers wel komen."

   

  Wel zeker: Clement blijft trainer. "Ja, gezellig! ", lacht de kapitein. "Ik ben blij dat hij ook een jaar heeft bijgetekend en hoop dat we samen een mooi seizoen gaan spelen. We speelden vorig seizoen goed, maar het kan altijd beter."