Verstappen maakt commentatoren helemaal wild: "Hij komt! Jezus, wat vet"

  Max Verstappen eindigde voor Hamilton in Frankrijk.

  Met een tactisch hoogstandje hebben Max Verstappen en Red Bull Racing Mercedes te grazen genomen in de GP van Frankrijk. We zetten het nog eens stap voor stap op een rijtje. Vooral bij het ultieme inhaalmanoeuvre van Verstappen is het genieten met Nederlandse commentaar.

  Een magistrale undercut:

  Na een foutje in de eerste ronde speelde polesitter Max Verstappen de leiding al snel kwijt aan wereldkampioen Lewis Hamilton. Op het winderige circuit van Le Castellet had de Nederlander daarna moeite om aan te klampen. 

   

  Maar de race-ingenieurs van Red Bull hielden het hoofd koel en riepen Verstappen sneller dan verwacht binnen voor verse rubbers. Toen Lewis Hamilton niet veel later de lange Franse pitstraat uitkwam, schrok hij zich dan ook een bult toen Verstappen net voor zijn neus opdook.

   

  Met zijn nieuwe banden had Verstappen heel wat tijd goedgemaakt op Hamilton, een undercut tot in de perfectie uitgevoerd.

  Tweestopper blijkt juiste keuze:

  Lewis Hamilton hijgt in de nek van Max Verstappen, maar raakt niet voorbij de Nederlander. In hun woelige strijd vragen de titelrivalen erg veel van hun banden.

   

  Een strategie met twee pitstops, een beproefd recept van Mercedes, was echter geen optie voor Hamilton, want dan dreigde hij vast te zitten achter Sergio Perez, de ploegmaat van Verstappen die zijn banden heel goed verzorgd had.

  Red Bull had die strategie wel nog op tafel liggen en twijfelde niet. Het rekenwerk klopte: Max Verstappen ging voor een tweede pitstop en haalde in de 52e ronde Hamilton (op versleten banden) weer in. Tot groot jolijt van de Nederlandse commentatoren.

  Het wordt nog beter met Nederlandse commentaar: