Rusland walst over Slovenië en is tegenstander van Cats in kwartfinale

  De Belgian Cats kennen hun tegenstander in de kwartfinales.

  De Belgian Cats kennen hun tegenstander voor hun kwartfinale op het EK basketbal. Rusland won overtuigend de barragematch tegen Slovenië met 93-75. Ook Spanje verzekerde zich vanavond van een plekje bij de top 8.

  De Russische vrouwen begonnen sterk aan hun wedstrijd en grepen Slovenië meteen bij de keel. Al na het eerste kwart was de voorsprong riant: 28-13. Nog voor rust diepte Rusland de score uit en kon de focus verlegd worden naar de kwartfinale tegen de Belgen.

   

  De Belgian Cats spelen woensdagavond om 20.45 uur hun kwartfinale in Straatsburg.  Vanaf de halve finales worden alle wedstrijden in Valencia gespeeld.

   

  Winst in de kwartfinales betekent ook dat ze op een kwalificatietoernooi mogen strijden voor deelname aan het WK. De Cats kunnen met een goed gevoel naar de wedstrijd toeleven. Op het vorige EK hebben ze Rusland (nummer 12 van de wereld) geklopt in de groepsfase.

  Lees ook: