Het moment van Karl: "De erehaag die Goran Pandev tot tranen toe bewoog"

    Voor het moment van maandag 21 juni grijpt Karl Vannieuwkerke terug naar de wedstrijd Nederland-Noord-Macedonië. In de 67e minuut wordt daar Goran Pandev vervangen. Voor de laatste keer, want de 37-jarige speler hangt zijn schoenen  aan de haak. 

    Karl Vannieuwkerke: "Met 122 matchen is hij recordinternational voor Noord-Macedonië. Hij maakte 38 goals voor de nationale ploeg en is daarmee topschutter. Toen hij het veld verliet, werd er dan ook een erehaag gevormd door zijn ploegmakkers. Tegenstander Nederland schonk hem een truitje met het nummer 122."

     

    "Goran Pandev heeft een fantastische carrière gemaakt. In 2010 won hij oa. de Champions League met Inter Milaan onder José Mourinho. Hij is de laatste van die lichting die met pensioen gaat. Zijn toekomst? Hij heeft de Academia Pandev opgericht en gaat zich dus concentreren op de opleiding van jonge voetballers."